Μαδρίτη: Ανακοίνωση του Radio ELA σχετικά με την κάλυψη της γενικής απεργίας της 14ης Νοέμβρη

Το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο ELA, από τη Μαδρίτη, θα καλύψει ραδιοφωνικά τη γενική απεργία της 14ης Νοέμβρη, που καλείται και στηρίζεται από πληθώρα συνδικάτων, συλλογικοτήτων και συνελεύσεων. Ως ελεύθερο ραδιόφωνο, λοιπόν, συμμετέχουμε σε αυτό το κάλεσμα.

Ο τρόπος μας να στηρίξουμε μια γενική απεργία, την οποία θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική, είναι η πληροφόρηση ή, ακόμα καλύτερα, η αντιπληροφόρηση. Να ενημερώσουμε για το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων από το δρόμο, να παρουσιάσουμε την οπτική αυτών που βρίσκονται στις πικετοφορίες, αυτών που αψήφησαν τις πιέσεις που δέχτηκαν για να μην απεργήσουν, αυτών που δεν μπορούν να απεργήσουν γιατί βρίσκονται στην ανεργία, αυτών που ξέρουν ότι ακόμα και αν μια απεργία δεν αλλάζει πολλά, είναι ακόμα χειρότερα να παριστάνουμε πως δεν τρέχει τίποτα.

Είμαστε απλά μία ακόμα ομάδα απεργών που συνεισφέρουν αυτό που μπορούν. Θέλουμε το ράδιο να λειτουργήσει ως εργαλείο συμπληρωματικό στις πικετοφορίες, διαδηλώσεις, συζητήσεις και δράσεις ενάντια σε αυτή την εργασιακή μεταρρύθμιση, στις περικοπές, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην κατάργηση του συστήματος υγείας, στην υποτίμηση της παιδείας κ.τ.λ., χωρίς να ξεχνάμε αυτό που υπάρχει από πίσω: τον καπιταλισμό που μας δείχνει το πιο βρόμικο πρόσωπό του με τη δικαιολογία της κρίσης.

Θα επικεντρωθούμε στην κάλυψη των γεγονότων από τους δρόμους της πόλης μας, Μαδρίτης, από τις 00.01 της Τετάρτης, 14 Νοέμβρη, αλλά θα πραγματοποιήσουμε επίσης συνδέσεις με άλλες πόλεις της ισπανικής επικράτειας ώστε να δώσουμε κι από εκεί εικόνα των κινητοποιήσεων.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ράδιο ELA για να ακούσετε ζωντανά τις τελευταίες εξελίξεις. Σε περίπτωση που θέλετε να συνεισφέρετε με ενημερώσεις από το δρόμο μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στο info@radioela.org

Όλοι και όλες στην απεργία!