Σαντιάγο, Χιλή: Άμεση δράση ενάντια στο σύστημα εγκλεισμού

Λευτεριά στους αιχμαλώτους! Ο αγώνας διεξάγεται παντού… κάθε ώρα…

Σήμερα, 7 Νοέμβρη, διαρρήξαμε την επιβεβλημένη κανονικότητα και ησυχία στη συμβολή της λεωφόρου Γκρέσια με Λος Πρεσιντέντες, έξω από την πόρτα του Πανεπιστημίου της Χιλής, για να μπλοκάρουμε τους δρόμους, να διακόψουμε τη ροή του συστήματος, υψώνοντας τη φωνή μας και ερχόμενοι σε σύγκρουση με τις εμετικές αστυνομικές δυνάμεις που προστατεύουν τους εξουσιαστές. Αυτή η βίαιη ενέργεια είχε ως προπαγανδιστικό στόχο την προώθηση της μόνιμης και αναγκαίας συνθήκης αγώνα, ανατροπής και σύγκρουσης ενάντια στο σύστημα των φυλακών. Επιμείναμε στην υπενθύμιση των αγώνων που ανέδειξαν διάφοροι αιχμάλωτοι του Κεφαλαίου, μιας και αντιλαμβανόμαστε ότι μοναδικός τρόπος για να βελτιωθούν οι συνθήκες εγκλεισμού και να τελειώσει η καταστολή και οι διώξεις είναι να τους στηρίξουμε, όπως έχει αποδειχτεί το τελευταίο διάστημα.

Συνεχίζουμε να επικυρώνουμε τις οδομαχίες, με κουράγιο και αποφασιστικότητα γυρεύουμε τρόπους να ξεκάνουμε τον εχθρό. Μπλοκάραμε το δρόμο με μπάζα και φωτιά, ενώ επιτεθήκαμε στους μπάτσους με μολότοφ για να τους κάψουμε. Δεν αρκούμαστε σε καταγγελίες αλλά περνάμε στην επίθεση, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να συντριβούν κάτω από τα ίδια τους τα ερείπια.

Ενάντια στο σύστημα καταστολής και εγκλεισμού!
Λευτεριά σε όλους τους αιχμαλώτους ανά τον κόσμο!

Το φυλλάδιο που πετάχτηκε έγραφε:

Εδώ και μερικές μέρες γίναμε μάρτυρες μιας νέας απεργίας μέσα στα μπουντρούμια του κράτους δεσμοφύλακα· αυτήν τη φορά τα καρντάσια έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της επιβεβλημένης πραγματικότητας είναι μέσω της εξέγερσης και του αγώνα, ακόμα κι αν βρισκόμαστε στις χειρότερες συνθήκες, όπως συμβαίνει στη φυλακή. Αυτό πρέπει να το πάρουμε πρέφα, οι εξουσιαστές δεν ξεβολεύονται αν δεν τους επιτεθούμε άμεσα, αν δεν φροντίσουμε να ταρακουνήσουμε τα βάθρα τους. Μέρα με τη μέρα ενισχύουν και καθιστούν ακόμα πιο περίπλοκο το πολιτικό και οικονομικό τους σύστημα, στήνουν νέες εκλογές για να επιβεβαιώσουν τάχα το δημοκρατικό χαρακτήρα των ενεργειών τους, ενώ στην πραγματικότητα δεν τους καίγεται καρφί για την πλειονότητα του κόσμου. Ενάντια σε αυτή την κατάσταση και σε όλες τις μανιπουλάτσιες τους πρέπει να δυναμώσουμε και να τους την πέσουμε με θάρρος και εκμεταλλευόμενοι όλα τα πεδία. Αυτό φάνηκε και με την περίπτωση της υπόθεσης βόμβες, ότι αν το βουλώσουμε θα μας λιώσουν, ενώ αν παλέψουμε μπορούμε εύκολα να τους κάνουν να τρέμουν.

πηγή