Αθήνα: Ανάληψη ευθύνης για 14 κατεστραμμένα ΑΤΜ διαφόρων τραπεζών στις 6 Δεκέμβρη

december 08 riots

«Όταν η πράξη συναντά τη θεωρία…»

4 χρόνια μετά, οι κρατικές δολοφονίες, τα βασανιστήρια, οι εγκλεισμοί και οι διώξεις αγωνιστών συνεχίζονται.

Η καταστολή του κράτους ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο, από τα δελτία των 8 μέχρι και τους μπατσοκρατούμενους δρόμους.

Ο φασισμός ζει και τρέφεται απ’ τα μαχαίρια των νεοναζί μέχρι και τις κλειστές πόρτες των διαμερισμάτων-κελιών, πίσω απ’ τις οποίες ανδρώνεται το μεγαλείο του «ιερού» οικογενειακού θεσμού.

Η κοινωνία δεν θέλει να ξέρει, δεν θέλει να θυμάται.

4 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, η φωτιά καίει ακόμα.

Πέμπτη, 6 Δεκέμβρη 2012, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σαμποτάραμε 14 ΑΤΜ στις περιοχές Γκύζη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Πατησίων και στην οδό Ευελπίδων, βουλώνοντάς τα με αφρό πολυουρεθάνης και κολλώντας στην οθόνη τους αυτοκόλλητα που έγραφαν «ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ».

Επειδή είμαστε απ’ αυτούς που δεν αρκούνται απλώς στο να ανάβουν κεριά πάνω από μνήματα, επιλέγουμε να πράξουμε δημιουργώντας πυρήνες άμεσης δράσης.

Σπάμε την αδράνεια της κοινωνίας που αποχαυνωμένη βολεύεται στην κατρακύλα της. Ανατριχιάζει ηδονικά το σάπιο κουφάρι της στην ιδέα τού να πάρει πίσω τα «προνόμια» της μίζερης ζωής που είχε πριν την «κρίση», είτε της τα δώσουν οι φασίστες είτε η αριστερά.

Όσο για σένα, παθητικέ μαλάκα, που έχεις συνηθίσει το ρόλο του θεατή, γαμάμε την κανονικότητά σου. Σήμερα δεν έχει ούτε λεφτά ούτε ψώνια (κάποια ΑΤΜ, δύο εβδομάδες μετά, παραμένουν ακόμα χαλασμένα).

Τέλος, πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να γίνουν από τον καθέναν, αρκεί να υπάρχει θέληση. Όσο αυξάνεται η βία του κράτους και του παρακράτους, τόσο θα πρέπει να αυξάνεται και η αντιβία.

ΥΓ.1: Όλη η επιχείρηση έγινε κάτω από τη μύτη των μπάτσων (βλάκες μπασκίνες, τρεις φορές περάσατε, και για καλή σας τύχη δεν μας σταματήσατε).

ΥΓ.2: Χαιρετισμούς και την αγάπη μας στον τετράποδο σύντροφο. Τον ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά του.

ΥΓ.3: Σταλινοκουφάλες του Περισσού, που καπηλεύεστε τα γεγονότα μιας εξέγερσης στην οποία ήσασταν όχι απλώς απόντες αλλά και ενάντια, μάθετε, σκατάδες, πως σε εμάς οι ψευτιές σας δεν περνάνε. Εμείς τον Δεκέμβρη τον ζήσαμε. Αυτός μας γέννησε και μας σφυρηλάτησε.

Συντροφικούς χαιρετισμούς και την αλληλεγγύη μας στους:

Μαχόμενη Μειοψηφία

– Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF)

– Μέτωπο Απελευθέρωση της Γης (ELF)

Διεθνής Εμπρηστική Ένωση

Αυτόνομοι Πυρήνες/ΣΠΦ Ρωσίας

– Στα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ στην Ελλάδα και στον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο

– Στα αλάνια που συγκρούονται με το κράτος και τα τσιράκια του σε Χιλή, Μεξικό, Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο

– Σε όλους τους αιχμάλωτους αναρχικούς

– Τέλος, σε όλους όσους συμβάλλουν στο να μεταφραστούν αυτά τα κείμενα και να κάνουν το γύρο του κόσμου.

Πυρήνας Δράσης «Νυχτερινά Τσακάλια»