Σαντιάγο, Χιλή: Βομβιστική επίθεση στα γραφεία της αγροβιομηχανικής εταιρείας Colún (21/1)

«Στη μόνιμη πρακτική της ανατροπής για τον κοινωνικό πόλεμο»

Ο υπερπατριώτης Γερμανός Φρήντριχ Γκρομπ Μπέζλερ εγκαταστάθηκε σε απαλλοτριωμένα εδάφη μετά την Ειρήνευση της Αραουκανίας (!) κι έγινε δεκτός από το χιλιανό κράτος και τις Πατριωτικές Λίγκες της Χιλής ως άποικος της κοινότητας Λα Ουνιόν στην επαρχία Λος Ρίος (στην κεντρική Χιλή). Η αρπαγή αυτών των εδαφών ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 70 χρόνια διαμέσου της βίαιης επιβολής που συνεχίστηκε για κάμποσες δεκαετίες, με κύριους υπαιτίους αφενός τους Αουγκούστο και Τεόφιλο Γκρομπ –παππού και πατέρα αντίστοιχα του Αουγκούστο Γκρομπ Φουχς, σημερινού προέδρου της εταιρείας Colún, και του αδερφού του ονόματι Ρομπέρτο Γκρομπ Φουχς, δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου κοινοτάρχη της Λα Ουνιόν με το φασιστικό κόμμα Συμμαχία για τη Χιλή– κι αφετέρου τις συμμορίες του Έκτορ Κάρο, του Αουγκούστο Πινοσέτ, αλλά και τις αποκαλούμενες «δημοκρατικές κυβερνήσεις» που εφαρμόζουν το κράτος δικαίου!

Σε αυτά τα εδάφη εγκαθιδρύθηκε η πανίσχυρη αυτοκρατορία των Γκρομπ, μέσω των αγροβιομηχανικών εταιρειών Sociedad Industrial Teófilo Grob S.A., το γεωργικό και γαλακτοκομικό συνεταιρισμό Colún, την αγροκτηνοτροφική μονάδα El Pilar, ανάμεσα σε τόσες άλλες.

Γι’ αυτό επιτεθήκαμε εναντίον της καπιταλιστικής επιχείρησης Colún, εχθρού του λαού των Μαπούτσε και όλων των εκμεταλλευόμενων του κόσμου!

Πιστεύουμε ότι μοναδική αλληλεγγύη είναι η ίδια η δράση που ξεπερνά τη νομιμότητα και αποβαίνει εχθρική έναντι οποιασδήποτε εξουσίας! Θρυμματίζοντας την κοινωνική τους ειρήνη μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

Είμαστε εχθροί του χιλιανού κράτους και όλων των κρατών ανεξαιρέτως, και δε θα ησυχάσουμε μέχρι να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πατρίδες, ούτε σύνορα, χωρίς τίποτε απ’ όσα μας νεκρώνουν.

Στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας σε όλους/όλες τους/τις αξιοπρεπείς αιχμάλωτους/-ες του πλανήτη-φυλακή, που με αποφασιστικότητα και θάρρος αντιστέκονται στα καθεστώτα εξόντωσης. Ειδικότερα χαιρετίζουμε τον Στέφανο Φόσκο και την Ελίζα Ντι Μπερνάρντο, αναρχικούς απαχθέντες από το ιταλικό κράτος και ενεργούς αλληλέγγυους στο λαό των Μαπούτσε.

Στέλνουμε επίσης τους χαιρετισμούς μας στους κρατουμένους της «υπόθεσης σεκιούριτι»: Φρέντυ, Μαρσέλο και Χουάν.

Στη μνήμη του Ματίας Κατριλέο. Λευτεριά στον Σελεστίνο Κόρδομπα! Για την ωραία φυγή του Χανς Νιεμέγερ.

Amulepe Taiñ Weychan
Ο αγώνας μας συνεχίζεται
Για την παγκόσμια ανθρώπινη κοινότητα
Για τη συνολική απελευθέρωση

Με όλη τη μαγεία του Νότου,
Ετερογενής Φράξια Ελευθεριακών Μαχητών (FHWL)

πηγή

• Ως Ειρήνευση της Αραουκανίας αναφέρεται ο πόλεμος συντριβής και πολιτιστικής αφομοίωσης που διεξήγαγε το χιλιανό κράτος από το 1861 έως το 1883 εναντίον των ανυπότακτων Ινδιάνων Μαπούτσε στα εδάφη της περιοχής της Αραουκανίας, η οποία εκτείνεται από τα όρια του ποταμού Μπίο Μπίο, στα βόρεια, μέχρι τον ποταμό Τολτέν στο νότο.

• Ο Σελεστίνο Κόρδομπα [Celestino Córdova], καταγωγής Μαπούτσε, προφυλακίστηκε στις 11 Γενάρη 2013 με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, κατηγορούμενος για συμμετοχή στον εμπρησμό της βίλας του τσιφλικά Πίο Σέκο στις 23 Δεκέμβρη 2012, καθώς και με εκκρεμή έρευνα εις βάρος του σχετικά με την πυρπόληση της βίλας της οικογένειας τσιφλικάδων Λούτσινγκερ-ΜακΚέι στις 4 Γενάρη 2013, που επέφερε το θάνατο του ομώνυμου ζεύγους.

• Ο 38χρονος καθηγητής κοινωνιολογίας Χανς Νιεμέγερ είχε συλληφθεί το βράδυ της 30ής Νοέμβρη 2011 κοντά στο υποκατάστημα της τράπεζας BCI, επί της λεωφόρου Μακούλ στο Σαντιάγο, λίγο μετά την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο ίδιο υποκατάστημα. Λίγες μέρες μετά, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια ομάδα άμεσης δράσης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο περαστικός που συνελήφθη δεν είχε καμία σχέση με τη δράση. Μετά από μερικούς μήνες, η εισαγγελία αναβάθμισε τις κατηγορίες εναντίον του Χανς Νιεμέγερ, κατηγορώντας τον βάσει ανυπόστατων στοιχείων για συμμετοχή σε τρεις ακόμη εκρηκτικές επιθέσεις. Ύστερα από επανειλημμένες αιτήσεις, διακόπηκε η προφυλάκιση του Χανς και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, αλλά το μέτρο επρόκειτο να διαρκέσει μόνο για λίγο: Σύντομα απειλήθηκε με επαναπροφυλάκισή του. Έτσι, απ’ τις αρχές Δεκέμβρη του 2012, λίγες μέρες πριν μπει ξανά στα κελιά, ο Χανς Νιεμέγερ βγήκε στην παρανομία καταφέρνοντας να δραπετεύσει απ’ τον κατ’ οίκον περιορισμό.