Μπογκοτά, Κολομβία: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την άμεση απελευθέρωση του αναρχικού Μάρκο Καμένις

Ας φτάσουνε τα ουρλιαχτά μας σε όλες τις γωνιές του κόσμου: Μαύρη Αλληλεγγύη!
Λευτεριά στον Μάρκο Καμένις!

Συμμετέχουμε στο διεθνές κάλεσμα κινητοποιήσεων για την απελευθέρωση του συντρόφου Μάρκο Καμένις! Έτσι, στις 5 Φλεβάρη πήγαμε έξω απ’ την πρεσβεία της Ελβετίας στην Μπογκοτά Κολομβίας.

Ο Μάρκο είναι έγκλειστος στα κελιά για περισσότερο από 21 αδιάλειπτα χρόνια. Θα έπρεπε ήδη να έχει αποφυλακιστεί υπό όρους επειδή, σύμφωνα με τους νόμους του ελβετικού κράτους, όποιος έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του προβλέπεται ν’ απελευθερωθεί. Όμως, ο Μάρκο όλα αυτά τα χρόνια ήταν ανυποχώρητος και συνεπής στις πεποιθήσεις του, και δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι μπροστά στην ανισότητα και στη σαπίλα του συστήματος. Έτσι, οι ελβετικές αρχές τον έχουνε στην μπούκα, θέλοντας να παραδειγματίσουν με την πιο σκληρή και ανακριβή τους απόφαση: ότι ο Μάρκο πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Η ανυποταξία και η συνέπεια ως προς τις ιδέες του είναι προφανώς ιδιαίτερα επιβλαβείς κι επικίνδυνες για την πλούσια ελβετική κοινωνία. Η ριζοσπαστική στάση του παραμένει ανέπαφη κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων ανυποχώρητης πάλης ενάντια σ’ αυτή την άρρωστη και δηλητηριώδη κοινωνία.

Οι φυλακές είναι η έκφραση μιας κοινωνίας που βασίζεται στην εκμετάλλευση και στην καταπίεση. Όποιος εναντιώνεται στην καθεστηκυία τάξη φυλακίζεται, χαρακτηρίζεται ως ψυχικά ασθενής, ως στασιαστής, επικίνδυνος ή επιζήμιος. Η κράτηση είναι ένα μέσο που τους βολεύει να χρησιμοποιούν, με ποινές φυλάκισης που τους δίνουν την ευκαιρία να απαλλαγούν απ’ αυτούς που αγωνίζονται, διασφαλίζοντας παράλληλα την υποκριτική τους νομοθεσία προκειμένου να διατηρούν την τάξη.

Ήρθε ο καιρός γι’ αυτούς που κρατάνε το σύντροφό μας αλυσοδεμένο να βάλουν καλά μες στα κεφάλια τους ότι ο Μάρκο δεν είναι μόνος του και ότι η παρατεινόμενη φυλάκισή του θα αποτελεί μόνιμη πηγή οχλήσεων και προβλημάτων για τα οικονομικά συμφέροντα που είναι τόσο αγαπητά στο ελβετικό κράτος. Και οι παράγοντες κι οι δομές αυτών των συμφερόντων αντιπροσωπεύονται επίσης εδώ πέρα, μπροστά στα μάτια μας, μέσα από αμέτρητες χρηματοοικονομικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες, ή εταιρείες στον τομέα των μεταφορών και των επικοινωνιών, ή βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων.

Για το λόγο αυτό, θεωρούμε ότι κάθε πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης είναι χρήσιμη έτσι ώστε να δράσουμε άμεσα κατά των συμφερόντων αυτών, έως ότου η κραυγή της αλληλεγγύης φτάσει στ’ αυτιά των δεσμοφυλάκων του Μάρκο σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή για την έκβαση της υπόθεσής του.

Πολύ ψηλότερα απ’ όλα τα υπάρχοντα τείχη, πολύ πέρα απ’ τα σύνορα που μας χωρίζουν! Ας φτάσουνε τα ουρλιαχτά της αγέλης μας σε όλες τις γωνιές του κόσμου!

Μέχρι ν’ απελευθερωθεί ο Μάρκο!
Ενάντια στο κράτος και στο σύστημα φυλακών που το συντηρεί!

στ’ αγγλικά, ισπανικά