Βανκούβερ: Επίθεση σε τράπεζα

8-4/2013: Χτυπήσαμε και μπαχαλέψαμε τη βρομιά της HSBC, με αποτέλεσμα να ραγίσουν, να σπάσουν και να καταστραφούν περισσότερες από δέκα βιτρίνες.

Η HSBC είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο. Σε καθημερινή βάση πετάνε κόσμο έξω απ’ τα σπίτια τους, καταστρέφουν ζωές ανθρώπων, καταστρέφουν το περιβάλλον, ξεπλένουν χρήμα για μεγαλοναρκέμπορους, και δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι αποτελούν κεντρικό τμήμα του καπιταλισμού. Οι επικεφαλής της HSBC είναι αποβράσματα, η ζωή τους δεν έχει καμιά αξία. Μπορεί να έχετε στην κατοχή σας τυπωμένο χαρτί με αριθμούς (χρήματα), αλλά δεν είστε άνθρωποι.

Ο καπιταλισμός διαπερνά τη ζωή μας. Μας αφαιρεί την ελευθερία να κάνουμε ό,τι επιθυμούμε. Μας εμποδίζει ν’ ακολουθήσουμε τα όνειρά μας και προκαλεί ανθρώπους ν’ αναλάβουν ρίσκα, όπως όταν κάποιος κάνει μια ληστεία για να καλύψει μια εθιστική έξη που η κοινωνία έχει προξενήσει, ή όταν κάποιος χρειάζεται χρήμα για να στηρίξει την οικογένειά του. Ο καπιταλισμός νομιμοποιεί τ’ άψυχα γουρούνια (αστυνομία και κράτος) που στοιβάζουν ανθρώπινα όντα σε κλουβιά. Τους επιτρέπει να βασανίζουν και να σκοτώνουν ανθρώπους κατά βούληση. Παράγει την πολεμική μηχανή. Το κράτος είναι ο καπιταλισμός. Ο καπιταλισμός είναι το κράτος.

Αυτή η μικρή πράξη ανταρσίας έχει και συνέχεια. Περισσότεροι σαν του λόγου μας θα βγουν στην επίθεση. Επίθεση στην απληστία! Επίθεση στον αστικό εξευγενισμό! Επίθεση στην αστυνομική διεύθυνση του Βανκούβερ! Η αστυνομία είναι ο εχθρός, είναι ο δυνάστης μας.

Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, αστυνομία, κυβέρνηση και καπιταλισμό
Η επίθεση είναι εύκολο πράγμα

πηγή