Αγρίνιο: Συγκέντρωση αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα

Ο πόλεμος που ασκεί η πολιτική και οικονομική εξουσία απέναντι στο μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου είναι ξεκάθαρος. Ένας πόλεμος που δείχνει να εντείνεται & να κλιμακώνεται παίρνοντας τα χαρακτηριστικά μιας ολομέτωπης και λυσσαλέας επίθεσης από τη μεριά του κράτους και του φασιστικού παρακράτους που στοχεύει στους εργάτες, τους μαθητές, τους άνεργους, τους μετανάστες.

Ένα κομμάτι όμως του κοινωνικού συνόλου επιλέγει να μη μείνει αμέτοχο και αντιστέκεται στα πλάνα των εξουσιαστών. Τότε είναι που αυτοί ενεργοποιούν τους πιο μοχθηρούς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς προκειμένου να φοβίσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις του αγωνιζόμενου αυτού κομματιού της κοινωνίας. Έτσι στο επίκεντρο της λυσσαλέας αυτής επίθεσης βρίσκονται τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά της εκκένωσης της Villa Amalias & της κατάληψης Πατησίων & Σκαραμαγκά, του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ και των Ραδιοζωνών Ανατρεπτικής Έκφρασης–του αυτοοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού 98FM στην Αθήνα. Και ας μην ξεχνάμε και τις επιθέσεις από παρακρατικά φασιστοειδή στο στέκι Xanadu στην Ξάνθη, στον Θερσίτη, στο Συνεργείο, στη Βίλλα Ζωγράφου και στον Ιστό στην Αθήνα αλλά και σε πολλά άλλα στέκια πανελλαδικώς.

Στην πόλη του Αγρινίου, πριν κάποιους μήνες & ύστερα από καταγγελία αγνώστου, πραγματοποιείται μήνυση κατά αγνώστων για την παρουσία της κεραίας του σταθμού που βρίσκεται σε πανεπιστημιακό χώρο ενώ εδώ και δυο μήνες κάποιοι φρόντισαν να διακόψουν την παροχή του ίντερνετ στο μικρό χώρο του πανεπιστημίου Αγρινίου μέσα στον οποίο βρίσκεται το στούντιο του σταθμού.

Επίσης στις 11/07/12 ένα άλλο αυτοοργανωμένο εγχείρημα της πόλης, η κατάληψη Apertus, δέχεται θρασύδειλη επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό από παρακρατικά φασιστοειδή και ενώ ήταν κλειστή. Ακόμη, πριν από έναν περίπου μήνα, η τοπική αστυνομία ύστερα από μηνυτήρια καταγγελία της εθνικής οδοποιίας (ιδιοκτήτριας εταιρείας του κτηρίου) κατά αγνώστων με κατηγορία το πταίσμα της αυτοδικίας (κατάληψη δημόσιου χώρου) καλεί τέσσερα άτομα για προκαταρκτική εξέταση με σκοπό την προσωποποίηση της κατηγορίας ύστερα από υπόδειξη του μπάτσου Ευάγγελου Μαργώνη.

Στην ξεκάθαρα ολομέτωπη αυτήν επίθεση του κράτους απέναντι στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα & χώρους απαντάμε με τα πιο δυνατά μας όπλα, την αλληλεγγύη & τους συλλογικούς αγώνες.

Ραδιουργία 87,7FM
radiourgia.squat.gr

βλ. και έντυπο δρόμου «παροξυσμός»