Μελβούρνη, Αυστραλία: Μπούκα των μπάτσων σε αναρχικό πάρτι αλληλεγγύης και μπάχαλα

Το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Απρίλη 2013, οι μπάτσοι κάνανε έφοδο σε πάρτι αλληλεγγύης για αναρχικούς κρατουμένους εντός μιας κατειλημμένης αποθήκης στην περιοχή του Κλίφτον Χιλ. Με το που μπήκαν τα γουρούνια στο χώρο δέχτηκαν βροχή από μπουκάλια και υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν. Πολύ σύντομα, όμως, έφτασαν στο σημείο ενισχύσεις της αστυνομίας, με αποτέλεσμα η αποθήκη να περικυκλωθεί από δυνάμεις καταστολής ταραχών, καπελάκηδες και μπατσόσκυλα. Οι καταληψίες αναγκάστηκαν να βγουν απ’ το κτήριο στο δρόμο, όπου πραγματοποιήθηκε εκ νέου επίθεση εναντίον των δυνάμεων της τάξης, με μπουκάλια, πέτρες κι άλλα αντικείμενα. Στο μεταξύ, ο κόσμος του πάρτι τραγουδούσε «Όλοι οι μπάτσοι είναι μπάσταρδοι» (A.C.A.B!).

Ένας ασύρματος της αστυνομίας κλάπηκε και χρησιμοποιήθηκε για προσβολές και βρισίδια εναντίον των μπάσταρδων. Η μπατσαρία απάντησε με χρήση κλομπ και σπρέι πιπεριού και ξαμόλησε τους σκύλους της εναντίον του κόσμου. Σε αυτό το σημείο, οι ταραξίες χάθηκαν μέσα στη νύχτα για να συνεχίσουν το πάρτι κάπου αλλού. Πολλοί ακούστηκαν να σχολιάζουν ότι αυτό ήτανε «και γαμώ τα πάρτι».

Ως απάντηση σ’ αυτή την αστυνομική επίθεση, αλλά και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς αυτό το μικρό μπάχαλο και σε μια προσπάθεια να επεκτείνουμε τους ορίζοντες αυτής της ρήξης, κατευθυνθήκαμε στη συνοικία του Φίτζροϋ Νορθ και σπάσαμε τα γραφεία μιας κτηματομεσιτικής εταιρείας.

Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τους θερμούς μας χαιρετισμούς στην αναρχική Φελίσιτυ Ράιντερ, που βρίσκεται ακόμα στην παρανομία, όπως και στον Τζοκ Παλφρήμαν, αντιφασίστα κρατούμενο στη Βουλγαρία.

ACAB

Ταξιαρχία Κόρεϋ Ντελένεϋ