Οσπιταλέτ, Καταλονία: Ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις σε τράπεζες

Αλληλεγγύη στους 5 συλληφθέντες του Σαμπαντέλ (Βαρκελώνη)

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο ενεργούς παρουσίας της ομάδας μας, παρατηρούμε μια σχετική αύξηση του τύπου των δράσεων με τις οποίες ταυτιζόμαστε και τις οποίες αναπαράγουμε, έτσι λοιπόν αποφασίσαμε μέσω αυτού του μέσου να τις δημοσιοποιήσουμε, παροτρύνοντας στον πολλαπλασιασμό τους.

Εκτός από εμάς, υπήρξε μονάχα μία ακόμη απόπειρα πλαισίωσης των δράσεων σε μια «καμπάνια» ή παρόμοια γραμμή δράσης, ενώ η απάντηση που επακολούθησε ήταν η σιωπή της πλειονότητας των αναρχικών και μηδενιστών στην Καταλονία (ή τουλάχιστον δε δημοσιεύτηκαν ενέργειες στο διαδίκτυο).

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη στρατηγική μας και στην πολιτική μας γραμμή, αντιλαμβανόμενοι τις δράσεις της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας και άλλες ανώνυμες ενέργειες ως μικρά σινιάλα.

Επ’ ευκαιρία, στέλνουμε χαιρετισμούς σε όλα εκείνα τα άτομα που αποφάσισαν να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη σε ό,τι άπτεται της άμεσης δράσης και της υλικής της υπόστασης.

Σε άλλα επικοινωνηθέντα μας απευθύναμε κάλεσμα για την ενσωμάτωση των στρατηγικών του σαμποτάζ και/ή του αντάρτικου πόλης στη ζωή και στο λόγο όσων νιώθουν να ταυτίζονται με την αντικρατική, αντικαπιταλιστική, αντεξουσιαστική και ενάντια στην κυριαρχία σκέψη, δηλαδή με αυτό που κάποιοι από μας αντιλαμβανόμαστε ως αναρχισμό και κάποιοι άλλοι ως αναρχομηδενισμό.

Σήμερα απευθύνουμε ένα κάλεσμα συνεκτικότητας ως προς τα 5 άτομα που συνελήφθησαν σε σύνδεση με το αθήναιο του Σαμπαντέλ.

Επί της παρούσης δεν υπάρχει πληροφόρηση άμεση απ’ τους ίδιους τους κρατουμένους, αλλά από άτομα κοντινά σε αυτούς και συγγενείς τους. Φαίνεται όμως ότι πολλοί έχουν ήδη σχηματίσει γνώμη σχετικά με το ζήτημα. Το έλλειμμα αλληλεγγύης ή αντίδρασης στη Βαρκελώνη είναι ανησυχητικό.

Πολλοί αποστρέφουν το βλέμμα τους ενόσω οι συλληφθέντες βρίσκονται έγκλειστοι σε καθεστώς απομόνωσης στα FIES. Διαβάζοντας τον Τύπο και το κατηγορητήριο, οι αναλύσεις περιστρέφονται γύρω από το αν ήταν «ναρκέμποροι» ή όχι, ή σχετικά με το αν ρουφιάνεψαν ή όχι. Φαίνεται ότι, με το που κάποιος μπαίνει στο λούκι του ισπανικού νομικού και/ή σωφρονιστικού συστήματος ως φυλακισμένος ή διωκόμενος, τίθεται υπό αμφισβήτηση το πολιτικό, ηθικό, συναισθηματικό και αισθητικό ιστορικό του.

Όσο συμβαίνουν τα παραπάνω, το κράτος κρατά αιχμάλωτα 5 άτομα που, απ’ ό,τι φαίνεται, αυτοκαθορίζονται ως αναρχικοί.

Το ζήτημα δεν είναι να στηριχτεί (από αναρχικούς) στα τυφλά ο οποιοσδήποτε, αλλά ότι οι λόγοι της σύλληψής των 5 μας αφορούν. Φαίνεται ότι μερικές φορές η συνεκτικότητα εξαφανίζεται από τον Οίκο των αναρχικών, ιδίως όταν η πραγματικότητα διεμβολίζει τις γραμμές μας, κι εν προκειμένω λείπει η απάντηση απέναντι στην κρατική επίθεση κατά του αναρχισμού.

Το κράτος δεν παρατηρεί απλά πώς τη βγάζουμε πέρα –αυτό είναι σχεδόν αδιάφορο– αλλά επιχειρεί να μας κυνηγήσει χτυπώντας εκεί που δεν το φανταζόμαστε, αν ο στόχος του είναι να προκαλέσει παράνοια, κι εκεί όπου οι σύντροφοι κάνουν πιο φανερή την παρουσία τους, αν ο στόχος είναι να μας παραλύσει.

Την τελευταία περίοδο γίνεται όλο και πιο συνήθης η στοχοποίηση των αναρχικών στα μίντια και η συσχέτισή τους με τρομοκρατικές ομάδες και άτομα που απεργάζονται «επεισόδια» εντός των «ειρηνικών» κινημάτων διαμαρτυρίας (όπως η Πλατφόρμα Δεινοπαθούντων από Υποθήκες PAH, ή οι «αγανακτισμένοι» του 15M, κ.τ.λ.). Η εξουσία κάνει τα κουμάντα της ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για να χτυπήσει, κι αυτό είναι κάτι που το κάνει δημόσια, διαχωρίζοντας τους διαδηλωτές σε «καλούς» και «κακούς». Τούτη δεν είναι καμιά καινούργια στρατηγική, αλλά πρέπει να είμαστε απίκο και ν’ απαντάμε με το λόγο μας δείχνοντας συνοχή, μιας και το να σιωπούμε ή να αγνοούμε την κατάσταση δε συνιστά καμιά απάντηση.

Η απάντησή μας ως προς τους συλληφθέντες είναι μόνον η αρχή, ο αγώνας μας είναι μια πράξη αλληλεγγύης, όπως θα είναι και η συνέχιση των επιθέσεών μας.

Αλληλεγγύη στους 5 συλληφθέντες!

Απέναντι στην κρατική επίθεση εναντίον ενός αθήναιου και εναντίον του αναρχικού κινήματος, καταστρέψαμε 5 τράπεζες στη ζώνη που εκτείνεται περιφερειακά της πόλης Οσπιταλέτ.

Υγεία, αναρχία και επαναστατικός μηδενισμός!

Μαύροι Λύκοι