Ιταλία: Ενημέρωση από τις φυλακές της Φερράρα

Κατόπιν ενημέρωσης αναρχικών συντρόφων που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές της Φερράρα, μαθαίνουμε ότι προετοιμάζεται η μόνιμη εγκατάσταση ενός «αντιτρομοκρατικού πυρήνα» της σωφρονιστικής υπηρεσίας εντός της φυλακής του Αρτζινόνε (στην περιοχή της Φερράρα).

Η συγκρότηση της νέας αυτής ειδικευμένης μονάδας βασανιστών εμπίπτει σ’ ένα πιλοτικό πρόγραμμα πανιταλικού χαρακτήρα που ξεκίνησε από τις φυλακές της Φερράρα, όταν προ μερικών μηνών «εγκαινιάστηκε» η δεύτερη πτέρυγα υψηλής ασφαλείας (A.S.2) για τους αναρχικούς αιχμαλώτους.

Όπως φαίνεται, η διεύθυνση των φυλακών επιχειρεί να σφίξει ακόμα περισσότερο η μέγγενη στους απαχθέντες απ’ το κράτος επαναστάτες συντρόφους, θεσπίζοντας μία ακόμη ειδική κατασταλτική μονάδα με τον προφανή στόχο της αποτελεσματικότερης διαχείρισης και στενότερης παρακολούθησης της αλληλογραφίας και της επικοινωνίας τους με συντρόφια που βρίσκονται εκτός των τειχών.

Επίσης, σε ό,τι αφορά την «καθημερινότητα της φυλακής», η παράνοια των ανθρωποφυλάκων συνεχίζει να βαράει κόκκινο, μέχρι του σημείου η απλή μεταφορά για μια επίσκεψη στο νοσοκομείο να γίνεται παρουσία φρουρών βαριά οπλισμένων με αυτόματα, και με κάθε σύντροφο να μετάγεται δεμένος με χειροπέδες ακόμα και μέσα στην αίθουσα των ακτινογραφιών. Κανένας χώρος εντός του ίδιου κολαστηρίου δεν έχει προβλεφθεί να είναι κοινόχρηστος στους κρατουμένους, για να ενισχυθούν οι κοινωνικές συναναστροφές, και το ίδιο ισχύει για το γυμναστήριο.

πηγή