Σαντιάγο, Χιλή: Σαμποτάζ σε ΑΤΜ τραπεζών

Μολύνοντας με τα λυσσασμένα μας χαμόγελα, συνεχίζουμε ν’ αψηφάμε την εξουσία.

Τα μεσάνυχτα της 14ης Ιούλη κατευθυνθήκαμε σε διάφορους ναούς του χρήματος, «αλυχτώντας στο φεγγάρι». Βαδίσαμε μαυροντυμένοι μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα, και με το που βλεφάρισαν οι μπάτσοι, προχωρήσαμε στην εκτέλεση της δράσης μας. Θέσαμε εκτός λειτουργίας 8 ΑΤΜ τραπεζών επί της λεωφόρου Φλόριδα, συμπεριλαμβανομένων αυτών ενός υποκαταστήματος της τράπεζας BCI, σε αλληλεγγύη με τον Χανς Νιεμέγερ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης υπό το νόμο περί ελέγχου όπλων και πρόκλησης φθορών κατά περιουσίας.

Γιατί;

Θα μπορούσαμε να είχαμε τινάξει μια τράπεζα, να ’χαμε κάψει λεωφορεία ή να ’χαμε επιτεθεί εναντίον «συμβόλων της φυλακής». Επιλέξαμε να σαμποτάρουμε μερικά κυκλώματα με οξύ, το ίδιο οξύ που χρησιμοποιείται στις πορείες για να προκαλέσει εγκαύματα στους μπάτσους. Γιατί δε χρησιμοποιήσαμε εκρηκτικά; Δε θολωνόμαστε από τα πυροτεχνουργικά ούτε φετιχοποιούμε το μπαρούτι, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι ο κοινωνικός πόλεμος είναι πολύμορφος, και μας ενδιαφέρει τα χτυπήματα να είναι όσο πιο απλά γίνεται, δοκιμάζοντας τη χρήση νέων στοιχείων στα οποία έχει κανείς εύκολη πρόσβαση, έτσι ώστε να διευκολύνεται η αναπαραγωγή και η μετάδοση των χτυπημάτων.

Δύναμη σε όλους τους συγκρουσιακούς κρατουμένους, και ειδικά στον Νικολάς Τόρο, στην Ίλσε Χοφρέ, όπως και στη φυγά κουκουλοφόρο* η οποία υπέστη τις επιθέσεις των μέσων επικοινωνίας. Δεν ξεχνάμε ποτέ το φυγόδικο σύντροφο Ντιέγο Ρίος.

Διαβάσαμε κάποτε: «Δεν υπάρχει μορφή αγώνα ανώτερη από κάποια άλλη. Η εξέγερση χρειάζεται απ’ όλα, περιοδικά και βιβλία, εκρήξεις, αναστοχασμούς και βλασφήμιες, δηλητήρια, μαχαίρια κι εμπρησμούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις πώς να τα παντρεύεις».

Τιμή στην Κλαούντια Λόπες, στον Τζόννυ Καρικέο και στον Μαουρίσιο Μοράλες!

Συντρόφια που βρίσκεστε έγκλειστα στις φυλακές: η μάχη και η άμεση δράση δεν σας ξεχνάνε!

Χανς Νιεμέγερ, χτες δακρύσαμε για σένα, αύριο θα γελάμε αντάμα!

Αυτόν τον πόλεμο τον αναλαμβάνουμε μέχρι θανάτου…

Συμμορία Λευτερωμένων Κολιμπρί Εντουάρ Καρουί**

* Πρόκειται για τη Γιούρια Μουνιός, που εντοπίστηκε απ’ τους μπάτσους και συνελήφθη στις 19 Ιούλη 2013.
** Αναφορά σε δράση απελευθέρωσης πτηνών απ’ τον αναρχοατομικιστή και ιλεγκαλιστή Édouard Carouy, μέλος της «συμμορίας Μποννό».