Ολλανδία: Επίθεση σε εργολάβους κέντρου κράτησης στο Ρόττερνταμ

Στις 10 Αυγούστου υπό την κάλυψη του σκότους στοχεύσαμε εναντίον της κατασκευαστικής εργολαβικής εταιρείας Van Omme & De Groot λόγω εμπλοκής της στην ανέγερση του κέντρου κράτησης του Ρόττερνταμ. Βάψαμε με σπρέι το σύνθημα «Γαμιούνται οι απελάσεις!» πάνω στα ρολά που καλύπτουν τα παράθυρα και στη συνέχεια ρίξαμε βόμβες μπογιάς, γεμισμένες με γενναιόδωρες ποσότητες φωτεινών χρωμάτων, καταστρέφοντας την εξαιρετικά σικ ξύλινη πόρτα των αλαζονικών αυτών σχεδιαστών του εγκλεισμού.

Η πράξη αυτή ήταν μια αυτόνομη δράση που αναλάβαμε για τους εαυτούς μας ξεχωριστά από την προγραμματισμένη κατασκήνωση No Borders κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας. Ένα πράγμα είναι να φωνάζεις «μήτε σύνορα, μήτε έθνη, σταματήστε τις απελάσεις», μα εντελώς πιο αποτελεσματικό πράγμα είναι να επιτίθεσαι υλικά σ’ όσους κάνουν κόλαση την ίδια την ύπαρξη των μεταναστών. Γνωρίζουμε επίσης ότι η δράση μας από μόνη της δε θ’ αποτελειώσει τους κερδοσκόπους της κράτησης/απέλασης, αλλά αποτελεί ένα αντίποινο για όσους έχουνε ανάμειξη σε τέτοια βασανιστικά μέρη και θαρρούν πως μπορούν να λειτουργούν με ατιμωρησία.

Η δράση μας είναι σε αλληλεγγύη προς όλους εκείνους που διαβιώνουν σε κέντρα κράτησης στην Ευρώπη-φρούριο, είτε πρόκειται για το Ρόττερνταμ, το Καλαί, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία ή την Ελλάδα. Δε σας ξεχνάμε ούτε στιγμή. Κι ούτε και ξεχνάμε εσάς που κάνετε εφικτές τέτοιες εγκαταστάσεις βίας· ξέρουμε τι είστε και τι κάνετε.

GEEN MENS IS ILLEGAAL (ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ)

Καταστροφείς Συνόρων