Επικοινωνία

Για συνεισφορά μεταφράσεων, επιμέλειας-διορθώσεων και/ή πρωτότυπου υλικού προς δημοσίευση, όπως ενημερώσεις από το δρόμο, ανταποκρίσεις από δράσεις, αναλήψεις ευθύνης, κείμενα φυλακισμένων ή διωκόμενων συντρόφων, καλέσματα, μπροσούρες, άρθρα γνώμης, κ.ά.: contrainfo(at)espiv.net

Πόλη του Μεξικού: Συλλήψεις συντρόφων σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Χανς Νιεμέγερ, κρατούμενο στη Χιλή

Την Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, στην Πόλη του Μεξικού έλαβε χώρα έξω από την πρεσβεία της Χιλής μια συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Χανς Νιεμέγερ, αιχμάλωτο του χιλιάνικου κράτους που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 12 Αυγούστου. Με το που τελείωσε η συγκέντρωση, κι ενώ ο κόσμος έφευγε από το σημείο, οι μπάτσοι καταδίωξαν και συνέλαβαν τέσσερις αναρχικούς συντρόφους, ανάμεσα στους οποίους και ένα μέλος του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού Μεξικού. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης στη συνοικία Πενσίλ, κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση φθορών.

Αυτό που είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι η τοπική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Μιγκέλ Άνχελ Μανσέρα, ζήτησε από το υπουργείο να παραμείνουν κρατούμενοι οι τέσσερις σύντροφοι.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων είχε καλεστεί για το πρωί της 21ης Αυγούστου έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ενημέρωση του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού Μεξικού: Μετά από σχεδόν 24 ώρες, οι σύντροφοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι με εγγύηση, η οποία πληρώθηκε άμεσα με τη βοήθεια διαφόρων συλλογικοτήτων και ατόμων. Και οι τέσσερις είναι σε καλή κατάσταση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησής τους, αλληλέγγυος κόσμος παρέμενε σε επιφυλακή έξω απ’ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της πρόκλησης φθορών παραμένουν σε ισχύ εις βάρος τους, οπότε αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>