Μπουένος Άιρες: Δράση αλληλεγγύης στον Χανς Νιεμέγερ, αιχμάλωτο απεργό πείνας στη Χιλή

λευτεριά στον χανς νιεμέγερ
αλληλεγγύη, δράση και ανατροπή

Ίσως από εδώ που είμαστε να μην μπορούμε να κάνουμε πολλά, μιας και τα γεωγραφικά σύνορα κάνουν καλά τη δουλειά τους όσον αφορά το να μας κρατάνε σε απόσταση. Ωστόσο, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και τις ίδιες να βρούμε τον τρόπο να τα υπερβούμε και να τα καταστρέψουμε.

Υπάρχουν χειρονομίες που μιλάνε για αλληλεγγύη και κάνουν τις αγκαλιές μας να φτάνουν οπουδήποτε, χωρίς να έχει σημασία πόσο μακριά βρισκόμαστε. Μαρτυρούν πως μέρα τη μέρα το επιχειρούμε, ότι είμαστε διατεθειμένοι να παλέψουμε μαζί με τ’ αδέρφια μας, ακόμα κι από απόσταση, και πως εμψυχώνουμε τους αγώνες τους, που ’ναι επίσης και δικοί μας.

Πριν από μια βδομάδα ο Χανς Νιεμέγερ ξεκίνησε απεργία πείνας, κι εμείς θέλουμε να είμαστε όσο πιο κοντά του γίνεται, με μικρά σινιάλα όπως αυτή η δράση αλληλεγγύης και προπαγάνδας που πραγματοποιήσαμε έξω από την πρεσβεία της Χιλής στο Μπουένος Άιρες στις 19 Αυγούστου.

Σ’ αυτόν και σε κείνους που σήμερα μάχονται μέσα ή έξω απ’ τις φυλακές, σ’ όσους αντιπαλεύουν την εξουσία όρθιοι και άφοβοι, σ’ αυτούς που σήμερα είναι στην παρανομία σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας και την αλληλεγγύη μας.

πηγή και περισσότερες φωτογραφίες