Οαχάκα, Μεξικό: Συντονισμένες επιθέσεις από ομάδες άμεσης δράσης

Πρώτο επικοινωνηθέν [2 Απρίλη 2013].

Ανάληψη ευθύνης για τρεις ενέργειες στην πόλη της Οαχάκα:
– Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό σε γραφεία του Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN)
– Πυρπόληση λεωφορείου της εταιρείας Tucdosa
– Σαμποτάζ 4 τηλεφωνικών θαλάμων της εταιρείας TELMEX

«Η εξεγερμένη νεολαία θα ξεκάνει τη ρεφορμιστική νεολαία» (από προκήρυξη των Αυτόνομων και Καταστροφικών Δυνάμεων Λέον Τσόλγκος)

«Το μυστικό είναι να ξεκινά κανείς στα σοβαρά. (…) Υπ’ αυτή την έννοια, η μέθοδος της διάχυτης επίθεσης αποτελεί μια μορφή αγώνα που φέρει εντός της έναν διαφορετικό κόσμο» (από το εγχειρίδιο «Ai ferri corti/Στα μαχαίρια»)

«Μου αρκεί η ετυμολογική σημασία: “απουσία κυβέρνησης”. Πρέπει να καταστρέψουμε το πνεύμα της εξουσίας και το κύρος των νόμων. Αυτό είναι το παν» (Ραφαέλ Μπάρρετ)

Αναδυόμαστε απ’ το σκοτάδι· εκεί ζούμε και εντός του αναπτυσσόμαστε· ξεγλιστράμε στους δρόμους τη νύχτα σαν σκιές που αποζητάνε ανυπόμονα τη μόνιμη σύγκρουση, την άμεση ρήξη με την εξουσία και το κυνήγι της αναρχικής ιδέας ως πράξη απελευθερωτική που επιχειρεί να θάψει το κατεστημένο. Κρατάμε για πάντα τα όνειρά μας, που ’ναι φορτωμένα μ’ αγάπη και μίσος, και τα υλοποιούμε σε λυσσασμένες κραυγές που χτυπάνε τον εχθρό.

Νιώθουμε αποστροφή για την αντιπροσώπευση, την άσκηση της εξουσίας, τη δημοκρατική της κεντρικοποίηση, την ιδιωτική περιουσία, την τεχνικοποιημένη ζωή που παράγει η «πρόοδος του πολιτισμού», την κεφαλαιοποίηση της γνώσης από τους διανοουμένους. Ακόμη, εκφράζουμε αποστροφή και προεκτείνουμε την άρνησή μας στις μορφές ζωής που βασίζονται στην υπακοή, την υποταγή και την παθητικότητα. Απορρίπτουμε κάθε είδος συσχέτισης που ’ναι παράγωγο της καπιταλιστικής λογικής, τόσο το δίπολο άνθρωπος έναντι ανθρώπου, όσο και τα δίπολα άνθρωπος έναντι ζώου και άνθρωπος έναντι φύσης, γιατί γνωρίζουμε ότι αποτελούν τις πιο απτές εκφάνσεις της απαξίωσης της αληθινής ζωής, της πραγματικής λευτεριάς.

Θέτουμε ως πρωταρχικά νοήματα και σε πρώτο πλάνο την άμεση αντεπίθεση εναντίον κράτους-Κεφαλαίου, την έμπρακτη αλληλεγγύη στα έγκλειστα συντρόφια μας ανά τη μεξικανική επικράτεια κι ανά τον κόσμο, τη στήριξη των πληθυσμών που πλήττονται από τα μέγκα-πρότζεκτ, όπως και τη δικαίωση νέων ουτοπιών μετουσιωμένων σε πράξη και συγκεκριμενοποιημένων μέσα από τις επιθέσεις μας. Στην καρδιά των επιθέσεών μας εδρεύει η βαθιά πεποίθηση μιας ζωής νέας (ή η ανάκτησή της), αφού το ξέρουμε καλά πως και η ζωή η ίδια δεν είναι παρά η αδιάκοπη αναζήτηση αυτού που μας σφυρηλατεί, κι αυτό που μας σφυρηλατεί λέγεται λευτεριά.

Οπλισμένοι/-ες με τις ιδέες μας και την ανακτημένη ιστορική μνήμη, ως εργαλείο μάθησης και κατανόησης της δράσης των συγγενικών μας συντρόφων τού άλλοτε και του τώρα, μεταμορφώνουμε τις φλόγες και τις εκρήξεις της υπέροχης επαναστατικής μας βίας σε καίρια χτυπήματα κόντρα στις φυσικές και ιδεολογικές δομές που συντηρούν το κράτος και το Κεφάλαιο. Αν και ανάμεσα στις προθέσεις μας είναι να διευκολύνουμε την ανάδυση έστω και μικρών εστιών γενικευμένης εξέγερσης, επικεντρωνόμαστε και στοχεύουμε ειδικότερα στην όξυνση του ρηξικέλευθου κι ανταγωνιστικού αγώνα, που σιγά σιγά παίρνει μπρος στην περιοχή της Οαχάκα.

Απ’ αυτή την πρώτη μας επίθεση χαιρετίζουμε και ενστερνιζόμαστε τον τρόπο δράσης που προκύπτει από τον εξεγερτισμό της αφορμαλιστικής αναρχικής τάσης (ως ρήξη και ως σημείο δίχως επιστροφή) και τα συντρόφια που αποφάσισαν να κάνουν τις ουτοπίες τους πράξη απελευθερωτική, ταυτόχρονα καταστροφική και δημιουργική. Έτσι, με αυτές μας τις χειρονομίες αγώνα, ταυτιζόμαστε με τα συντρόφια του Εξεγερσιακού Αναρχικού Ανταγωνιστικού Πυρήνα Εκτέλεσης – 25 Νοέμβρη – προσκείμενου στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, πρώτο πυρήνα της αφορμαλιστικής αναρχικής τάσης που έδρασε στην περιοχή της Οαχάκα, ανάβοντας τη σπίθα ώστε κι άλλα άτομα να μπορέσουν να βάλουν μπροστά επιθέσεις εναντίον του Κεφαλαίου.

Χωρίς παραπάνω λόγια:

Δρώντας σε συντονισμό με άλλους συγγενικούς πυρήνες στην ίδια περιοχή, αποφασίσαμε να αποκεντρώσουμε την επίθεση, να διαδώσουμε το χάος του συλλογικού κι ατομικού ακρατισμού, και τις εκρήξεις που δικαιώνουν τον αναρχικό ιλεγκαλισμό!

– Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την πυρπόληση ενός αστικού λεωφορείου στις 18 Γενάρη 2013, για δύο απλούς λόγους. Πρώτον εξαιτίας της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων σε αυτήν τη γεωγραφική ζώνη και δεύτερον για να σπάσουμε την πληκτική κανονικότητα της κοινωνίας των πολιτών.

– Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το δωράκι που στάλθηκε στο Κόμμα Εθνικής Δράσης στις 29 Μάρτη 2013. Ήταν ένας αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από ένα εξάλιτρο μπιτόνι βενζίνης κι ένα χρονοδιακόπτη, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται απενεργοποιήθηκε από τις κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους. Αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης στις καταπιεσμένες κοινότητες του Ισθμού του Τεουαντεπέκ, που αυτόν τον καιρό μάχονται ενάντια στα μεγάλα έργα του βιομηχανικού-τεχνολογικού καπιταλισμού, κι επίσης έγινε σ’ ένδειξη στήριξης προς τα συντρόφια που υπέστησαν το ξήλωμα των κοινοτικών ραδιοφώνων. Τέλος, αποτελεί μια χειρονομία αγώνα σε αλληλεγγύη στα συντρόφια που αιχμαλωτίστηκαν στο Τεμούκο της Χιλής μετά την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον του κοινωνικού χώρου Pandemia.

– Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το σαμποτάζ τεσσάρων τηλεφωνικών θαλάμων της εταιρείας TELMEX. Πάντα ενάντια στο Κεφάλαιο.

Χαιρετίζουμε και γιορτάζουμε την απελευθέρωση του συντρόφου Μάριο Αντόνιο Λόπες, όπως χαιρετίζουμε επίσης με τη φωτιά μας τη συντρόφισσα Φελίσιτυ, στέλνοντάς της πολλή δύναμη κι ελπίζοντας ο άνεμος να σβήσει τα ίχνη της.

Μ’ αυτή λοιπόν την επίθεση εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος του αναρχισμού της δράσης στην Οαχάκα· οι εξεγερσιακοί είμαστε διάσπαρτοι, αποκεντρωμένοι, απομακρυσμένοι αλλά οργανωμένοι, συνωμοτώντας τις νύχτες για την εκδίκησή μας και την κατατρόπωσή τους, κάνοντάς τους ξεκάθαρο ότι όσο δε λάμπει ο ήλιος της αναρχίας, δράση μας θα είναι η καταστροφή.

Τιμή για πάντα στους πεσόντες στον αγώνα ενάντια στο κράτος-Κεφάλαιο!
Ενεργή μνήμη για τον Μαουρίσιο Μοράλες!
Αλληλεγγύη στους λαούς που οπλίζονται και αγωνίζονται!

Να θάψουμε την κοινωνία-φυλακή και να τραβήξουμε τα μαχαίρια του κοινωνικού πολέμου. Λευτεριά στους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου!

Ο εφιάλτης τους ξεκινά όποτε κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

Για την ατομική και γενικευμένη εξέγερση! Ζήτω οι ομάδες αναρχικής συγγένειας! Ζήτω ο αναρχισμός της πράξης!

Σύντροφοι, κουράγιο. Ζήτω η αναρχία!

Ειλικρινώς:
– Αναρχική Ομάδα Αλληλέγγυας Πρωτοβουλίας–Νισάν Φάρμπερ
– Επαναστατική Εξεγερσιακή Ομάδα Τείνουσα προς την Αναρχία–Εμίλ Ανρύ–ΑΑΟ/ΔΕΜ
– Μαγονικοί Πυρήνες για το συλλογικό ακρατισμό.

Σε διαρκή πόλεμο ενάντια σε κράτος-Κεφάλαιο.
Τρέμετε, μπουρζουάδες, γιατί αυτό ήταν μονάχα η αρχή!