Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Προσαγωγές συντρόφων πριν από την ετήσια πορεία για τη σφαγή στο Filtro

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, κατά τις 5 το απόγευμα, ώρα για την οποία είχε καλεστεί η ετήσια αντικατασταλτική πορεία μνήμης για τη σφαγή στο Filtro, δώδεκα σύντροφοι συνελήφθησαν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία πλησίον της κατάληψης La Solidaria στο Μοντεβιδέο, μετά από την ταυτόχρονη κινητοποίηση τεσσάρων πολυπληθών ομάδων καταστολης αποτελούμενες από όργανα της Υπηρεσίας Πληροφοριών, μονάδες του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων (D.O.E.) και κλιμάκιο της Ιντερπόλ.

Οι δώδεκα σύντροφοι μετήχθησαν στα κεντρικά όπου τους πήραν φωτογραφίες, ανακρίθηκαν σχετικά με τη συμμετοχή τους στην πορεία της 14ης Αυγούστου, ενώ ρωτήθηκαν για τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις αλλά και σχετικά με τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες ομάδες. Φυσικά όλα τα παραπάνω συνοδεύτηκαν με προσβολές, εξευτελισμούς, ξύλο και απειλές βιασμού.

Απ’ ότι φαίνεται οι προσαγωγές ήταν αναγνωριστικού χαρακτήρα, μιας και οι σύντροφοι δεν πέρασαν από εισαγγελέα και κατά τις 21.30 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Το γνωρίζουμε καλά ότι εδώ και καιρό η Υπηρεσία Πληροφοριών και το D.O.E. πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με συντρόφους που συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης, τόσο φωτογραφίζοντάς τους, όσο και μέσω ασφαλιτών που τρυπώνουν στις πορείες για να τους αναγνωρίσουν και να τους πάρουν στο κατόπι (όπως στην περίπτωση των 2 συντρόφων που συνελήφθησαν στις 14 Αυγούστου).

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι πρόσφατες προσαγωγές αποτελούν μια ανοιχτή επίθεση ενάντια στα άτομα, συλλογικότητες και οργανώσεις που αγωνίζονται κόντρα σε αυτό τον κόσμο εκμετάλλευσης, που απορρίπτουν την αναπόδραστη καταστροφή της Γης που επιφέρει κάθε έργο του Κεφαλαίου, που συμμετέχουν σε εγχειρήματα αυτόνομων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, που καταδεικνύουν με τις κινητοποιήσεις τους τους παρόντες και παρελθόντες υπαίτιους της καταστολής.

Τα χτυπήματά τους επιχειρούν να μας φοβίσουν, να μας αποδιοργανώσουν και να μας φιμώσουν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας δυναμώνουν. Απευθύνουμε ένα κάλεσμα αλληλεγγύης σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ενάντια στην καταστολή, αλληλεγγύη και δράση!

πηγή