Μελβούρνη: Σπασίματα και συνθήματα σε γραφεία πολιτικών κι υποψήφιων βουλευτών εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών στην Αυστραλία

λευτεριά στους πρόσφυγες

Οι τρέχουσες συνοριακές πολιτικές της άρχουσας ελίτ είναι σκληρές, καταπιεστικές, ρεβανσιστικές.

19 Αυγούστου – Χθες βράδυ βανδαλίσαμε το γραφείο του πολιτικού Brendan O’Connor· είναι συνένοχος.

30 ΑυγούστουΧθες βράδυ βανδαλίσαμε τα γραφεία των πολιτικών Simon Crean, Anna Burke και Andrew Robb· είναι συνένοχοι.

Οι πολιτικάντηδες και τ’ αφεντικά έχουν σπείρει τη διχόνοια μεταξύ μας, προσπαθώντας να μας πείσουν πως οι άνθρωποι που ’ρχονται απ’ την άλλη μεριά της θάλασσας είναι ο εχθρός. Ο πραγματικός εχθρός, βέβαια, είναι εκείνοι που γυρεύουν να μας κυβερνήσουν. Τ’ αδέρφια μας, οι «άνθρωποι των πλοιαρίων», έχουνε ζητήσει την αλληλεγγύη μας εδώ και χρόνια. Έχουν υποβάλει αιτήσεις, έχουνε στήσει διαμαρτυρίες, έχουν κάνει απεργίες πείνας, έχουνε αυτοτραυματιστεί κι αυτοκτονήσει. Μα βοήθεια δεν πήρανε ακόμα. Η μόνη λογική απάντηση που μένει είναι να εξεγερθούνε.

Είμαστε προνομιούχοι πολίτες σε κατεχόμενο έδαφος, και προβλέπεται να επωφελούμαστε από τούτη τη ρατσιστική προσέγγιση. Να μας λείπει το βύσσινο. Δεν αποδεχόμαστε αυτή την πραγματικότητα, κι ούτε πρόκειται να τη χωνέψουμε και ποτέ. Δεν έχει σημασία ποιες ή ποιοι είμαστε. Αυτό που έχει σημασία είναι ν’ αντιστεκόμαστε. Να δείχνουμε πως η αντίσταση είναι εφικτή. Είναι ο σωστός –ο μόνος– τρόπος να πράξει κανείς σε τέτοιους ζοφερούς καιρούς. Ενεργώντας λοιπόν μ’ αυτόν τον τρόπο, ελπίζουμε πως θα εμπνεύσουμε κι άλλα άτομα να δράσουν, για να σπάσει το ξόρκι της παθητικότητας· μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο να γυρίσει ανάποδα.

Στεκόμαστε δίπλα στους εξεγερμένους, τους «ανθρώπους των πλοιαρίων», όσες κι όσους δρασκελάνε σύνορα, τους «λαθραίους» σε τούτη την επικράτεια και σ’ ολάκερο τον κόσμο. Στεκόμαστε στο πλευρό τους μέχρι να κάνουμε στάχτη όλες τις φυλακές και να σπάσουμε τα σύνορα επιτέλους.

Όποιο πρόσωπο κι αν εκλεγεί, εμείς παραμένουμε
Ακυβέρνητες/-οι.

Σημ.: Σύμφωνα με μια συγκεντρωτική ανάληψη που δημοσιεύτηκε στις 6 Σεπτέμβρη 2013, βανδαλισμούς υπέστησαν έξι ακόμη προεκλογικά γραφεία.