Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία: Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του σοσιαλιστικού κόμματος

απ’ τον εμπρησμό της 21ης Σεπτέμβρη 2013

Πάρτε τα! Για τι;

Παράσιτα και ψείρες μάς καλούν να στηρίξουμε την κονόμα τους πίσω απ’ αυτά τα μεταλλικά στόρια, που τώρα τα μαρκάρει η φωτιά. Θα μπορούσαν να ’ναι τα γραφεία οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος γιατί, αν και φαινομενικά έχουνε διαφορές, αντιπροσωπεύουν το ίδιο πράγμα, τον έλεγχο της κοινωνίας και κάθε έμβιου πλάσματος, μαντρώνοντας ανθρώπους, κρατώντας τους ως πολίτες κάτω απ’ το ζύγι του σιδηρού νόμου της δημοκρατικής δικτατορίας, σκλαβωμένους στη δουλειά. Δε μας πείθετε για τ’ αντίθετο.

Για την ώρα, υψώσαμε μια πυρά στα γραφεία του PSB (Βραζιλιάνικου Σοσιαλιστικού Κόμματος, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσσεφ) προκειμένου να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στα τέσσερα άτομα που απήχθησαν από την «πολιτική αστυνομία» στην πολιτεία του Περναμπούκο, οπότε και ανακρίθηκαν με ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμούς ώστε να τους αποσπαστούν πληροφορίες για το Μαύρο Μπλοκ και τους Anonymous.

Ήταν σ’ αυτήν τη γιάφκα του PSB απ’ όπου ο Εδουάρδου Κάμπους, κυβερνήτης του Περναμπούκο, λάνσαρε χαμογελαστός την προεκλογική καμπάνια του για τις προεδρικές εκλογές του 2014.

Στέλνουμε ιδιαίτερους χαιρετισμούς στους μαχόμενους νεολαίους της 7ης Σεπτέμβρη, που εξακολουθούν να κρατούνται στα σωφρονιστικά μπουντρούμια, ο ένας τους στο Ρίο ντε Ζανέιρο, ενώ οι άλλοι δύο (Ροδρίγου και Αμέμπα) στο Μπέλο Οριζόντε.

Όσοι αγωνίζονται κόντρα στην εξουσία δεν είναι μόνοι τους. Απ’ το νότο ως το βορρά, απ’ τη Χιλή ως την Ελλάδα, απ’ την Τουρκία ως την Ινδονησία.

Στεκόμαστε επίσης αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες του Ρίο ντε Ζανέιρο προ της 7ης Σεπτέμβρη.

Θα το λέμε ώσπου να μαλλιάσει η γλώσσα μας, απευθυνόμενοι σε όσους κι όσες επιλέγουν να συνωμοτήσουν και να επιτεθούν εναντίον της εξουσίας του κράτους/Κεφαλαίου, εναντίον των θεσμών του, εναντίον όσων το αβαντάρουν, όπως και ενάντια σε κάθε αυταρχική σχέση: Αυτή η απόφαση επιφέρει συνέπειες, αποτάξτε λοιπόν τη θυματοποίηση· στο κάτω κάτω αυτό εδώ δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά πόλεμος· γι’ αυτό, φίλοι και φίλες, βγείτε από το facebook, ειδάλλως θα έρθουν σπίτια σας στο πι και φι. Βρείτε άλλα μονοπάτια, άτυπα, για να επικοινωνήσετε με τους εξεγερμένους και να πυροδοτήσετε την ανταρσία, την τολμηρή ανάκτηση της ζωής μας, το πάθος για αυτονομία, την αναζήτηση της λευτεριάς, την επίθεση σε ό,τι μας προσβάλλει. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν.

Αυτήν τη φορά το δοκιμάσαμε έτσι, μ’ έναν εμπρησμό κι ένα φυλλάδιο, και ας τα ταξιδέψει ο άνεμος.

πηγές: 1, 2, 3