Τρέντο, Ιταλία: Τσακίστε τη Forza Nuova σε κάθε γειτονιά

ΣΚΑΤΑ ΣΤΗ FORZA NUOVA

Το Σάββατο, 21 Σεπτέμβρη, μια δεκαπενταριά αντιφασίστες/-ριες εναντιωθήκαμε σ’ ένα συμπόσιο του ακροδεξιού κόμματος της Forza Nuova, καλά φρουρούμενου απ’ τις δυνάμεις της τάξης. Εκτοξεύσαμε αυγά και σάπια λαχανικά σε τέσσερις φασίστες που σκάσανε μύτη, αφού καταφέραμε να τσακώσουμε ένα μέρος των υποστυλωμάτων απ’ το κιόσκι που ’χανε στημένο, το οποίο και καταστρέψαμε στη συνέχεια. Δε μας έπαιρνε να γραπώσουμε και την τετράδα των φασιστών, έτσι βαλθήκαμε να φωνάζουμε συνθήματα εν χορώ και να κάνουμε παρεμβάσεις.*

Για άλλη μια φορά η Forza Nuova έτυχε της κατάλληλης «υποδοχής» στο Τρέντο, και μετά το θάνατο του συντρόφου Παύλου Φύσσα στην Ελλάδα αυτό ήτανε πραγματικά το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε.

Να μην μπορούνε να πατήσουνε το πόδι τους οι φασίστες πουθενά στο Τρεντίνο.

Αντιφασίστες/-ριες από τις πόλεις Τρέντο και Ροβερέτο

* Ένα απ’ τα φυλλάδια που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης περιγράφει τις πρόσφατες απόπειρες των καθαρμάτων της Forza Nuova να ξεμυτίσουν πάλι στην επαρχία του Τρεντίνο, και καταλήγει με τα λόγια: «Για τον Παύλο (δολοφονημένο από φασίστες στην Αθήνα), για τον Κλεμάν (δολοφονημένο από φασίστες στο Παρίσι), για τον Νταξ (δολοφονημένο από φασίστες στο Μιλάνο), για όλα τα θύματα της φασιστικής βίας και του κράτους, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην αφήσουμε τις πιάτσες στους φασίστες, να τους διώξουμε μια και καλή απ’ τις πόλεις μας. Δεν ξεχνάμε. Δε συγχωρούμε. Ούτε σπιθαμή στους φασίστες».

πηγή