Χιρόνα, Καταλονία: Επιχείρηση των μπάτσων στην κατάληψη του Mas Castelló

Κατά τις 6.30 το πρωί της Τετάρτης, 16 Οκτώβρη 2013, η καταλανική αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Mas Castelló. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μια εγκαταλειμμένη φάρμα έξω από τη Χιρόνα, η οποία είχε καταληφθεί από τα τέλη Αυγούστου στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου αγώνα ενάντια στην κατασκευή γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης (Μ.Α.Τ.).

Ενόσω κάποιοι από τους μπάτσους κοπάναγαν την κεντρική πόρτα εισόδου στο σπίτι, άλλοι σκαρφάλωσαν με σκάλα, έσπασαν το παράθυρο της τραπεζαρίας και μπούκαραν μέσα, περιόρισαν τους καταληψίες σ’ ένα δωμάτιο και ερεύνησαν όλους τους χώρους.

Κλιμάκιο της ταξιαρχίας πληροφοριών (πολιτικής αστυνομίας) κατέσχεσε προπαγανδιστικά φανζίν, έναν υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα και διάφορα εργαλεία. Ένα άτομο χτυπήθηκε στο κεφάλι ενόσω επιχειρούσε να προστατέψει το σκύλο του από τους μπάτσους.

Για το κατασταλτικό χτύπημα είχαν κινητοποιηθεί περισσότερες από 10 κλούβες της αστυνομίας.

Έξι άτομα έχουν κληθεί να παρουσιαστούν ενώπιον των δικαστικών αρχών στην πόλη Φιγέρας στις 11 Νοέμβρη 2013, με την κατηγορία της αρπαγής ιδιοκτησίας και πιθανώς της ανταρσίας, σύμφωνα με τα πρώτα δικόγραφα.