Νεσαουαλκόγιοτλ, Μεξικό: Πυρπόληση περιπολικού σε αλληλεγγύη στον κρατούμενο απεργό πείνας Mario González

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, 31 Οκτώβρη 2013, τοποθετήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό σε περιπολικό της Αστυνομίας της Πολιτείας του Μεξικού (πρώην Διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας), που βρισκόταν παρκαρισμένο δίπλα από κτήριο των μπάτσων επί της λεωφόρου Τεχκόκο στην πόλη Νεσαουαλκόγιοτλ της πολιτείας του Μεξικού. Ο μηχανισμός έκανε τη δουλειά του μια χαρά.

Στόχος ήταν να επιτεθούμε άμεσα στην ιδιοκτησία των αστυνομικών θεσμών, που είναι υπεύθυνοι και συνεργοί των τελευταίων κατασταλτικών πράξεων του μεξικάνικου κράτους και της κυβέρνησης της μεξικανικής ομοσπονδιακής περιοχής ενάντια στο αναρχικό κίνημα και στο κοινωνικό κίνημα ευρύτερα.

Με αυτό το σαμποτάζ δικαιώνουμε την απεργία πείνας που διεξάγει από τις 8 Οκτώβρη μέσα στη φυλακή υποδίκων του Βαρονίλ Οριέντε ο σύντροφος Μάριο Γκονσάλες ενάντια στη συνθήκη εγκλεισμού στην οποία τον κρατάει η φασιστική κυβέρνηση της ομοσπονδιακής περιοχής. Συναισθανόμαστε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύντροφος, και δε θέλουμε να τον αφήσουμε μονάχο του σε αυτήν τη μάχη που δίνει. Ο Μάριο συνελήφθη μαζί με άλλα οκτώ συντρόφια στις 2 Οκτώβρη, λίγο προτού φτάσει στην ετήσια πορεία μνήμης της σφαγής φοιτητών το 1968 από το μεξικάνικο στρατό. Τα οκτώ συλληφθέντα συντρόφια βασανίστηκαν από όργανα του υπουργείου Δημοσίας Ασφαλείας της Πόλης του Μεξικού και της αστυνομικής μονάδας ερευνών, κι αυτήν τη στιγμή ο Μάριο είναι ο μόνος που παραμένει προφυλακισμένος.

Φωτιά στις φυλακές!
Λευτεριά στους κρατουμένους!
Επαναστατική αλληλεγγύη στους αναρχικούς αιχμαλώτους!

Λευτεριά στον Μάριο Γκονσάλες!

Σε σύγκρουση με το κράτος,
Αλληλέγγυοι/-ες αναρχικοί/-ές

πηγή