Μαδρίτη: Για τα τελευταία κρούσματα καταστολής

Αντιμέτωποι/-ες με την τρέχουσα κατάσταση κρατικής καταστολής που βιώνουμε, θα θέλαμε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις.

Η κρατική καταστολή αποτελεί άμεση συνέπεια εναντίον ατόμων που αγωνίζονται κόντρα στο σύστημα, αμφισβητούν τη νομιμοποίηση και ύπαρξή του, διαχέουν τις ελευθεριακές ιδέες και τοποθετούνται σε μόνιμη σύγκρουση με την εξουσία. Είναι η ίδια η άμυνα του κράτους, των φυσικών προσώπων και των θεσμών που επωφελούνται και τροφοδοτούνται από την καθεστηκυία τάξη. Θα χρειάζονται πάντοτε να δικαιολογήσουν κάποιο νέο νόμο για την ασφάλεια των πολιτών, κάμποσες αντιτρομοκρατικές δαπάνες κι επιχειρήσεις, και να φρενάρουν την άνοδο του αναρχικού κινήματος και τη λαϊκή εξέγερση.

Για το λόγο αυτόν αρνούμαστε να την αποδεχτούμε. Θέλουν να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου για να μας παραλύσει και να καταπνίξει τον καθημερινό μας αγώνα. Είναι φυσικό να νιώθει κανείς φόβο, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει επί των πράξεών μας.

Δεν πρέπει να παραμελούμε την προσωπική μας ασφάλεια κι αυτήν των συντρόφων μας, κι έτσι χρειάζεται να ενισχύσουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας στο ίντερνετ, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και στις κουβέντες μας στο δρόμο.

Θέτουμε έναν προβληματισμό σχετικά με τη χρήση του όρου «σκευωρία», σε προηγούμενες υποθέσεις, και την έννοια που του αποδίδεται στο πλαίσιο ορισμένων αντικατασταλτικών εκστρατειών. Μια κατάχρηση του όρου μπορεί να στραφεί εναντίον μας, μιας και η αθρόα χρήση του στερεί την αξιοπιστία σε περιπτώσεις πραγματικής αστυνομικής σκευωρίας και οδηγεί σε ένα διαχωρισμό μεταξύ καλών και κακών, αθώων και ενόχων. Εμείς δεν πρόκειται να αραδιάσουμε νομικίστικους όρους· για εμάς, είναι συντρόφια που μάχονται, και τα στηρίζουμε ανεξαρτήτως του αν έπραξαν ή όχι αυτό που τους καταλογίζουν. Θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας στο πρόσωπό τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα ξεχάσουμε τους λοιπούς αγώνες, τα εγχειρήματα ή τις στοχεύσεις μας.

Ως αναρχικοί/-ές, δεν αντιλαμβανόμαστε τον αντιφασισμό ως κάτι μεμονωμένο, αλλά ως μέρος της αντεξουσιαστικής μας στάσης. Είμαστε αντιφασίστες/-ριες, προφανώς, αλλά αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, ενάντια σε κάθε κράτος, ενάντια σε κάθε ιεραρχία και κυριαρχία.

Θα απαντήσουμε σε κάθε χτύπημα με το κεφάλι κάθε φορά ψηλότερα, θα συνεχίσουμε πιο δυνατά, ει δυνατόν με περισσότερα κίνητρα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Στέλνουμε ένα χαιρετισμό σε όλα εκείνα τα άτομα που είναι έγκλειστα μα δεν έχουνε ηττηθεί, και σε όλα τα φυγόδικα/καταζητούμενα συντρόφια. Μνημονεύουμε όλους τους πεσόντες· η θύμησή τους και η συνέχιση του αγώνα τούς κρατάνε ζωντανούς.

Αλληλεγγύη και κουράγιο σε όσες κι όσους συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε στον τόπο, γιατί οι πεποιθήσεις μας είναι δυνατότερες κι έτσι πάντα θα ’ναι.

Για τη λευτεριά και την αξιοπρέπεια!
Θάνατο στο κράτος, και ζήτω η αναρχία!

Μαδρίτη, Δεκέμβρης 2013