Ιταλία: Προφυλακίσεις συντρόφων από το Τορίνο και το Μιλάνο για δράση κατά της υπερταχείας TAV

Λευτεριά στον Ματτία, στον Κλάουντιο, στην Κιάρα και στον Νικκολό – Τρομοκράτης είναι το κράτος – Λευτεριά σε όλες κι όλους

Τη Δευτέρα, 9 Δεκέμβρη 2013, κατά τις 5 τα ξημερώματα, κλιμάκιο της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων DIGOS εξαπέλυσε άλλη μία κατασταλτική επιχείρηση εναντίον αναρχικών συντρόφων, μπουκάροντας στον κατειλημμένο χώρο Asilo Occupato επί της οδού Αλεσσάντρια 12, όπως και στην κατάληψη στέγης της οδού Λανίνο 2, στην πόλη του Τορίνο.

Τρεις ώρες αργότερα, οι μπάτσοι αποσύρθηκαν έχοντας συλλάβει διάφορους καταληψίες. Τη Σεσίλ και τον Γκρεγκ τους πιάσανε γιατί υποτίθεται ότι εκκρεμούσαν εις βάρος τους διαδικασία απέλασης ή απαγόρευση διαμονής στην πόλη του Τορίνο. Και οι δυο αφέθηκαν έπειτα από ώρες, υποδεχόμενοι από αλληλέγγυο κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω απ’ το αστυνομικό τμήμα.

Προφυλακίστηκαν ωστόσο οι άλλοι δυο συλληφθέντες της πρωινής κατασταλτικής επιχείρησης στο Τορίνο, η Κιάρα Τζενόμπι και ο Κλάουντιο Αλμπέρτο (ο οποίος αρχικά διέφευγε της σύλληψης, έχοντας ήδη απαγόρευση διαμονής στην ίδια πόλη).

Την ίδια ώρα και μέρα, στο Μιλάνο, οι μπάτσοι εισέβαλαν στο σπίτι του συντρόφου Ματτία Τζανόττι, μέλος του ελεύθερου ραδιοφώνου Radiocane, και τον συνέλαβαν κατ’ εντολή των εισαγγελέων Πανταλίνο και Ρινάουντο. Ο Ματτία προφυλακίστηκε επίσης.

Ανάμεσα στους διωκόμενους στο πλαίσιο της νέας αυτής έρευνας είναι και ο Νικκολό Μπλάζι, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 29 Οκτώβρη 2013 στο Τορίνο, κι έκτοτε βρίσκεται σε καθεστώς προφυλάκισης.

Οι 4 προφυλακισθέντες κατηγορούνται για μια δράση ενάντια στα έργα κατασκευής της υπερταχείας TAV στην Κλαρέα (στην κοιλάδα Σούζα, στο Πιεμόντε), που έλαβε χώρα τη νύχτα της 13ης προς 14η Μάη 2013.

Και οι τέσσερις διώκονται για τρομοκρατία κατά τα άρθρα 280 και 280bis του ιταλικού ποινικού κώδικα, κι αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στις φυλακές του Τορίνο:

Chiara Zenobi, Niccolò Blasi, Claudio Alberto, Mattia Zanotti
Casa Circondariale/Casa di Reclusione “Lorusso e Cutugno”

via Maria Adelaide Aglietta 35, ΙΤ-10151, Torino Le Vallette (TO), Italia

Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές το Σάββατο, 14 Δεκέμβρη, στις 17.30.