Σαντιάγο, Χιλή: Γράμμα του Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες για το διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης στα 5 διωκόμενα συντρόφια στην Ισπανία

Συντροφιά με τ’ όπλο της αλληλεγγύης.

Όταν αποφασίζουμε να επιτεθούμε με τη δράση μας ενάντια στην εξουσία σε κάθε της έκφανση, προκρίνουμε την άμεση δράση. Έχουμε επίγνωση του τι μπορεί να επιφέρει αυτή μας η στάση και καθένα απ’ τα επακόλουθα ή κόστη που ρισκάρουμε. Γνωρίζουμε ότι ο εχθρός παραμονεύει κι ότι η εξουσία κινεί όλα της τα πιόνια, επιχειρώντας να εξοντώσει όσους κι όσες την αντιμάχονται. Το ξέρουμε. Δεν μασάμε, κι ενεργούμε έχοντας συνείδηση ότι η επίθεση στο κατεστημένο δεν μπορεί να περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες, καμουφλάροντας έτσι το φόβο. Είμαστε ανυπότακτα, τολμηρά, αδάμαστα και ενεργά υποκείμενα σε αυτόν τον κηρυγμένο πόλεμο.

Αδέρφια μου είναι όσοι κι όσες τα δίνουν όλα σε τούτη τη μάχη, ακόμα και την ίδια τη ζωή τους. Τα πάντα, προκειμένου να προωθήσουν και να συνεχίσουν την καταστροφή του συστήματος, της εξουσίας, των Αρχών της και των προνομίων της. Σε όλα αυτά τ’ αδέρφια εύχομαι τα καλύτερα, και στέλνω όλο μου το σεβασμό και τη δύναμη για να αντιπαλέψουν τα χτυπήματα της εξουσίας εις βάρος τους. Δεν έχω κανένα ίχνος αμφιβολίας ότι όπου κι αν βρεθούν θα σταθούν με αξιοπρέπεια και θα πράξουν κατά συνείδηση.

Όλη τη δύναμη του κόσμου σε όλα τα αιχμάλωτα αναρχικά συντρόφια ανά τον κόσμο, και ιδίως στον Φρανσίσκο Σολάρ, στη Μόνικα Καμπαγέρο, στους Χουάν Αλίστε, Μαρσέλο Βιγιαροέλ, Φρέντυ Φουεντεβίγια, στον Χρήστο Τσάκαλο, στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και σ’ όσους κι όσες δεν ξεχνάνε τα έγκλειστα αδέρφια τους. Δύναμη και συνενοχή, να μη νιώσει μονάχο κανένα αγωνιζόμενο συντρόφι στη φυλακή.

Σας στέλνω μια εξεγερμένη αγκαλιά,
Χοσέ Μιγκέλ Σάντσες Χιμένες
Τομέας 9 της πρώην Πενιτενσιάρια
Δεκέμβρης 2013