Πόλη του Μεξικού: Σύλληψη 3 συντρόφων για επίθεση με πέτρες και μολότοφ

Σύμφωνα με ενημέρωση της Άτυπης συλλογικότητας ενάντια στις φυλακές «Κρατούμενοι στο δρόμο!», κατά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, 5 Γενάρη 2014, δυο πυρήνες μαυροντυμένων ατόμων επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των εγκαταστάσεων της Γραμματείας Επικοινωνιών και Μεταφορών (SCT) και μιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων της NISSAN, προκαλώντας φθορές στα κτήρια και σε κάμποσα οχήματα.

Ως προς την ενέργεια εναντίον της SCT αναφέρεται ότι οι ομοσπονδιακοί μπάτσοι που φύλαγαν τις εγκαταστάσεις άνοιξαν πυρ, πρώτα ρίχνοντας στον αέρα για εκφοβισμό, και κατόπιν σημαδεύοντας αρκετές φορές κατά των συντρόφων, χωρίς όμως να τραυματίσουν κάποιον.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πόλη του Μεξικού: η Φάλλον Πουασσόν και η Αμελί Πελλετιέ (καναδικής καταγωγής) και ο Κάρλος Λόπες Μαρίν (μεξικανικής καταγωγής). Και οι τρεις τους είναι αναρχικά συντρόφια που συμμετέχουν σε διάφορα εγχειρήματα και συγγενικές πρωτοβουλίες. Αφού παρέμειναν σχεδόν δυο μέρες σε τοπικό αστυνομικό τμήμα κατηγορούμενοι για πρόκληση φθορών, τα ξημερώματα της 7ης Γενάρη τους μετήγαγαν στα κρατητήρια της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Εκεί το κατηγορητήριο αναβαθμίστηκε, και πλέον διώκονται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατία, πρόκληση φθορών και σαμποτάζ. Η ομοσπονδιακή αστυνομία παρέτεινε την κράτησή τους για 48 ακόμη ώρες.

Επετράπη να περάσουν τρόφιμα στα 3 συντρόφια, και προς το παρόν είναι καλά παρά τις απειλές και τις ανακρίσεις προς απόσπαση πληροφοριών. Ένας σύντροφος δικηγόρος ήρθε σε άμεση επαφή μαζί τους και τους εξήγησε πώς έχει η κατάσταση.

Για περαιτέρω ενημερώσεις στα ισπανικά σχετικά με την κατάσταση των συντρόφων και καλέσματα σε συγκεντρώσεις στήριξης επισκεφτείτε το ιστολόγιο fuego a las carceles. Για επικοινωνία: fuego_a_las_carceles@riseup.net ή στο μέιλ του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού Μεξικού: cna.mex@gmail.com.