Σηάτλ, ΗΠΑ: Δράση αναρχικής αλληλεγγύης στο προξενείο του Μεξικού

Τ’ απόγευμα της 11ης Φλεβάρη 2014 πραγματοποιήσαμε μικροφωνική στο προξενείο του Μεξικού στο Σηάτλ, σ’ ένδειξη αλληλεγγύης στον Κάρλος Λόπες και σε άλλους αιχμαλώτους του μεξικανικού κράτους. Μια ομάδα περίπου 20 ατόμων φωνάξαμε τ’ όνομα του Κάρλος, καθώς επίσης συνθήματα κατά των συνόρων και των φυλακών, κι ύστερα διαβάσαμε με μεγάφωνο μια σύνοψη της υπόθεσης και μια τοποθέτηση του ίδιου του Κάρλος. Υπήρχανε δυο πανό, που έγραφαν στ’ αγγλικά «Αλληλεγγύη σε όλα τα αιχμαλωτισμένα συντρόφια» και στα ισπανικά «Η αλληλεγγύη είναι δυνατότερη απ’ τα κελιά! Οι φυλακισμένοι/-ες στο δρόμο!» Παραμείναμε στο σημείο για περίπου 15 λεπτά μοιράζοντας φυλλάδια σε περαστικούς και στη συνέχεια μπήκαμε στο προξενείο, όπου διαβάσαμε το κείμενο του Κάρλος για άλλη μια φορά. Βγαίνοντας απ’ το κτήριο, συμφωνήσαμε να το διαλύσουμε.

Ο Κάρλος είναι ένα από τα τρία άτομα που συνελήφθησαν στις 5 Γενάρη στην Πόλη του Μεξικού για επίθεση με μολότοφ σε αντιπροσωπεία της Nissan και στο υπουργείο Επικοινωνιών και Μεταφορών. Συλλογικά είναι γνωστοί ως «οι τρεις όμηροι της 5ης Γενάρη» (5E3), βρίσκονται έγκλειστοι κατόπιν ειδικής παράτασης 40 ημερών της κράτησής τους, και εις βάρος τους διενεργείται έρευνα για δολιοφθορά, οργανωμένο έγκλημα και τρομοκρατία.

Καπιταλισμός, κυριαρχία και έλεγχος υπάρχουν παγκοσμίως, άρα η αναρχική αλληλεγγύη είναι κι αυτή διεθνής. Όλα τα κελιά και τα σύνορα πρέπει να καταστραφούν, είτε πρόκειται για του Μεξικού, του Καναδά, των ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλα. Αντλούμε ιδιαίτερη έμπνευση απ’ την ανθεκτικότητα των τριών ομήρων της 5ης Γενάρη μπροστά στην κρατική καταστολή, διότι έχουμε κι εμείς αντιμετωπίσει έντονη κρατική καταστολή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο Πασίφικ Νόρθγουεστ. Όπως χρησιμοποιούν την πολιτική απείθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να μας λυγίσουν, έτσι κι η 40ήμερη προληπτική κράτηση είναι μια παρόμοια απόπειρα του μεξικανικού κράτους να εξαναγκάσει σε συμμόρφωση όσους κι όσες έχουνε το σώμα τους φυλακισμένο, καθώς κι εκείνους/-ες που ενδέχεται να εμπνευστούν από επιθέσεις εναντίον του κράτους και του καπιταλισμού.

Συντρόφια, σας ευχόμαστε να ’χετε συνεχώς δύναμη στις μάχες που έρχονται. Με αλληλεγγύη, άρνηση συνεργασίας με το κράτος, κι αμοιβαίο νοιάξιμο, θ’ αντέξετε ως το τέλος.