Γενεύη: Αντιφασιστική κινητοποίηση στις 14 Φλεβάρη

Στις 9 Φλεβάρη 2014, με πρωτοβουλία της ακροδεξιάς λαϊκιστικής παράταξης SVP/UDC, που είναι γνωστή κι ως «Δημοκρατική Ένωση Κέντρου» και αποτελεί το μεγαλύτερο κόμμα στο ελβετικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, διεξήχθη δημοψήφισμα «υπέρ ή κατά της μαζικής μετανάστευσης». Οι πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες τάχθηκαν υπέρ της νέας ρατσιστικής και ξενοφοβικής νομοθεσίας του UDC. Κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών, αυθόρμητες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε όλη την Ελβετία. Στη Ζυρίχη, περίπου χίλια άτομα βγήκαν στους δρόμους, με κεντρικό πανό που έγραφε «Ενάντια στο ρατσισμό και στην καταστολή – διεθνής αλληλεγγύη!», σπάζοντας επίσης τράπεζες και καταστήματα πολυτελείας.

Οι κάλπες ξερνάνε εμετό ρατσιστικό…
Ενάντια στο UDC, στους συμμάχους του και στο συρφετό των νόμων τους που ζέχνουν.
Παίρνουμε το δρόμο!
Παρασκευή, 14 Φλεβάρη, στις 22.00 στην πλατεία Βολονταίρ της Γενεύης

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!

Το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής, 9 Φλεβάρη, αντιπροσωπεύει ένα επιπλέον στάδιο στο θρίαμβο της ακροδεξιάς στην Ελβετία. Όλος ο κόσμος το ξέρει ότι η βαθιά ξενοφοβική πρωτοβουλία του κόμματος UDC δεν πρόκειται παρά να επιδεινώσει την κατάσταση των ξένων στην Ελβετία, και σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο αποτελεί κυρίως σημάδι της παρουσίας ενός ρατσισμού βαθιά ριζωμένου στη χώρα.

Αντίθετα προς το κάλπικο επιχείρημα του UDC, ο ξένος δεν είναι ο υπεύθυνος αλλά το θύμα του μισθολογικού ντάμπινγκ, ακριβώς όπως κι οι Ελβετοί εργαζόμενοι/-ες. Είτε με τη στάμπα της «Δημοκρατικής Ένωσης Κέντρου» ή τη «φιλελεύθερη» ταμπέλα, είναι η κυρίαρχη πολιτική τάξη αυτή που οργανώνει την επισφάλεια και διαιρεί προκειμένου να βασιλέψει καλύτερα. Πώς να πιστέψει κανείς ότι τάχα καταγγέλλουν το ρατσισμό την ίδια στιγμή που ζητάνε την κατασκευή νέων κέντρων κράτησης για μετανάστες χωρίς χαρτιά;

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Μ’ ΕΜΑΣ!

Απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς, στην Ελβετία όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, η αναγκαιότητα να οργανωθούμε και να αντισταθούμε μαζικά στο δρόμο γίνεται πιο πρόδηλη από ποτέ. Στη Βασιλεία, στη Βέρνη και στη Ζυρίχη, για παράδειγμα, αυθόρμητες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα το ίδιο βράδυ της ψηφοφορίας. Απ’ τη στιγμή λοιπόν που τόσο πολλοί είμαστε σύμφωνοι ως προς την καταστροφική φύση του καπιταλιστικού συστήματος, ας προετοιμάσουμε μιαν αντιφασιστική απάντηση κι ας ενωθούμε όλες κι όλοι ενάντια στην ακροδεξιά!

Συγκέντρωση στις 22.00 της 14ης Φλεβάρη στην πλατεία Βολονταίρ
(μπροστά στο αυτοδιαχειριζόμενο πολιτιστικό κέντρο L’Usine).

Συντονισμός ενάντια στο UDC και στον κόσμο του

Πηγή: RAGE