Βερολίνο: Πυρπόληση υποκαταστήματος της τράπεζας Santander

Τη νύχτα προς την 6η Μάρτη 2014 πυρπολήσαμε υποκατάστημα της τράπεζας Santander στην περιοχή Νόυκελν του Βερολίνου. Καταστρέψαμε μια βιτρίνα και πυροδοτήσαμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό με χρονοκαθυστέρηση. Αφιερώνουμε αυτή την ενέργεια στους κρατουμένους και δολοφονημένους απ’ το καπιταλιστικό σύστημα στη Χιλή και στην Ισπανία.

Πρώτα πρώτα στην Ταμάρα Σολ και στον Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ Σεγκέλ:

«Το πρωί της 11ης Δεκέμβρη 2013 ο αναρχικός σύντροφος Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ Σεγκέλ πυροβολήθηκε κι έπεσε νεκρός στη γειτονιά του Πουδαουέλ, στο Σαντιάγο, κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας ληστείας τράπεζας. Ένας ιδιωτικός φύλακας της Banco Estado σκότωσε τον 26χρονο μ’ έξι πυροβολισμούς. Έκτοτε έγιναν πολλές δράσεις απ’ το αναρχικό κίνημα ως απάντηση σ’ αυτήν τη δολοφονία. Στις 21 Γενάρη 2014 η συντρόφισσα Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα μπήκε σ’ ένα υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στο κέντρο του Σαντιάγο κι άνοιξε πυρ εναντίον του φρουρού φωνάζοντας: “Εκδίκηση!” Στη συνέχεια λέγεται πως απαλλοτρίωσε το όπλο του ίδιου σεκιουριτά. Λίγο αργότερα, η Ταμάρα συνελήφθη. Αρνήθηκε οποιαδήποτε συνεργασία με τις Αρχές και τέθηκε υπό προληπτική κράτηση».
(απόσπασμα από άρθρο στα γερμανικά σχετικά με τη Μέρα του Νεαρού Μαχητή στη Χιλή)

Υπάρχει ένα κινηματικό βίντεο με τίτλο «Συνενοχή» αναφορικά με τη δολοφονία του Σεμπαστιάν και την πράξη αντιποίνων για την οποία κατηγορείται η Ταμάρα.

Πρόσφατα (στις 3 Φλεβάρη 2014), σε ανοιχτή επιστολή απ’ τη Βίγια Φράνσια του Σαντιάγο, η οικογένεια Βεργάρα Τολέδο εκφράστηκε ως προς τη σύλληψη και την τρέχουσα κατάσταση της Ταμάρα.

Απ’ τη μέρα δολοφονίας του Σεμπαστιάν, βρίσκονται προφυλακισμένοι οι Αλφόνσο Αλβιάλ και Έρμες Γκονσάλες.

Επιπλέον, θα θέλαμε ν’ αναφέρουμε τη Μόνικα Καμπαγέρο και τον Φρανσίσκο Σολάρ. Κατόπιν επιχείρησης που εξαπολύθηκε απ’ τις χιλιανές και ισπανικές αρχές, έχουνε τεθεί σε προφυλάκιση στην Ισπανία. Και οι δύο είχαν ήδη διωχθεί στη Χιλή στο πλαίσιο του κατασκευάσματος «υπόθεση βόμβες».

Στέλνουμε επίσης χαιρετισμούς στους κατηγορουμένους για την «υπόθεση σεκιούριτι» (στη Χιλή), καθώς και στους ακτιβιστές και στις ακτιβίστριες στη Βαρκελώνη που, όπως εμείς, βρίσκουνε τις τράπεζες ό,τι πρέπει για δράσεις αλληλεγγύης.

Η Santander, ως η μεγαλύτερη τράπεζα στον ισπανόφωνο χώρο, είναι υπεύθυνη αναγκαστικών εξώσεων και εγγυήσεων για διαπραγματεύσεις εμπορίας όπλων. Αυτός είναι για μας άλλος ένας καλός λόγος για να βλέπουμε τις μάχες εδώ και εκεί ως κοινό μας αγώνα. Οι θεσμοί που βάζουν το Κεφάλαιο πριν απ’ την ανθρώπινη ζωή θα είναι πάντοτε στόχοι των επιθέσεών μας.

Κομάντο Σεμπαστιάν Οβερσλούιχ Σεγκέλ
Λευτεριά σε όλους τους αιχμαλώτους