Ιστάνμπουλ: Το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων γλίτωσε κουνέλια από κατάστημα πώλησης κατοικίδιων

Στις 2 Μαρτίου 2014 συγκεντρώθηκε κόσμος στη συνοικία Καντικιόι της Ιστάνμπουλ για να διαμαρτυρηθεί ενάντια σ’ ένα νέο σχέδιο νόμου περί προστασίας των ζώων που πρότεινε η κυβέρνηση και περιλαμβάνει την εκμετάλλευση αδέσποτων ζώων ως υποκειμένων πειραμάτων, και πάει λέγοντας.

Ακτιβιστές/-ίστριες του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων βρέθηκαν ανάμεσα στο πλήθος που συγκεντρώθηκε μπροστά απ’ το Başkent Pet Shop στο Καντικιόι, όπου τέσσερα κουνέλια καταδικασμένα να ζουν σε κάκιστες συνθήκες διασώθηκαν και χειραφετήθηκαν.

Αυτά τα έμβια όντα, που μεταφέρονται από μαγαζί σε μαγαζί μέσα σε βαλιτσάκια, δολοφονούνται άμα δεν πωληθούν ή πάψουν να θεωρούνται χαριτωμένα.

Αυτή η ενέργεια είναι επίσης μια πρόσκληση για άμεση δράση και, μαζί, έκκληση προς φίλους/-ες μας από το ALF, το ELF, όπως και ακτιβιστές/-ίστριες για τη λευτεριά των ζώων και της φύσης, να μας στηρίξουν. Αφιερώνουμε αυτήν τη δράση σε όλα τα είδη που κινδυνεύουν να ρημαχτούνε απ’ την καταστροφή των βορινών δασών της Ιστάνμπουλ.

Καταδικάζουμε σφόδρα τη χρήση αδέσποτων ως πειραματόζωων για την επιστήμη και τη βιομηχανία, όπως ακριβώς εναντιωνόμαστε στην εξορία των αδέσποτων ζώων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Κι αν χρειαστεί, θ’ απαντήσουμε διά της βίας!

Αν όχι τώρα, πότε;
Αν όχι εσύ, ποιος;
πηγή: sosyal savas