Ιταλία: Ενημέρωση από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές της Φερράρα

Την Κυριακή, 9 Μάρτη 2014, για παραπάνω από 3 ώρες, μια 50αριά σύντροφοι έδειξαν την αλληλεγγύη και την εγγύτητά τους στους Κλάουντιο Αλμπέρτο, Νικόλα Γκάι, Αλφρέντο Κόσπιτο και Αντριάνο Αντονάτσι, έγκλειστους στην πτέρυγα υψηλής ασφαλείας, αλλά και στους υπόλοιπους κρατουμένους των φυλακών της Φερράρα.

Ο Κλάουντιο, που συνελήφθη στις 9 Δεκέμβρη 2013 μαζί με την Κιάρα Τζενόμπι, τον Νικκολό Μπλάζι και τον Ματτία Τζανόττι –κατηγορούμενοι κι οι τέσσερις βάσει αντιτρομοκρατικών διατάξεων–, μεταφέρθηκε στο μπουρδέλο της Φερράρα στις αρχές του Φλεβάρη. Ενώ αρχικά βρισκόταν σε πλήρη απομόνωση, πλέον η σωφρονιστική υπηρεσία τού έκανε τη «χάρη» να μπορεί να συναντιέται με τον Αντριάνο. Η κατάσταση ωστόσο την οποία υποχρεώνεται να βιώνει ο σύντροφός μας είναι άθλια, γι’ αυτό και την Κυριακή αυτήν επιστρέψαμε έξω απ’ τα τείχη της φυλακής για να του δείξουμε πως είμαστε μαζί του.

Μουσική, παρεμβάσεις με μικροφωνική, συνθήματα και πυροτεχνήματα έσπασαν για λίγη ώρα την απομόνωση, κι έκαναν τους συντρόφους μας να αισθανθούν πως δεν είναι μόνοι τους.

Την ώρα που αποχωρούσαμε καταλάβαμε ότι κάποιος άγνωστος ένστολος είχε σκάσει τα δυο λάστιχα του αυτοκινήτου ενός συντρόφου… αλλά είχαμε προνοήσει για ρεζέρβα. Εννοείται ότι αυτό δε μας πτοεί, κι ότι θα ξαναγυρίσουμε για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους αιχμάλωτους συντρόφους με ακόμη μεγαλύτερη λύσσα και δύναμη.

Λευτεριά στους Κλάουντιο, Αντριάνο, Νικόλα και Αλφρέντο!
Λευτεριά σε όλους
κι όλες! Φόκο στις γαλέρες!