Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη: Επίθεση με μολότοφ στο αργεντίνικο προξενείο

Τα ξημερώματα της 11ης Απρίλη 2014 επιτεθήκαμε με βόμβες μολότοφ στο αργεντίνικο προξενείο στο Μοντεβιδέο. Η ενέργεια αυτή αποτελεί απάντηση στην εκκένωση της βιβλιοθήκης “Los libros de la esquina/Τα βιβλία της γωνίας”, που έλαβε χώρα στις 9 Απρίλη στην πόλη του Μπουένος Άιρες.

Η βιβλιοθήκη λειτουργούσε σε χώρο κατειλημμένο, στηριζόμενη για παραπάνω από 10 χρόνια σε μία πρόταση ανταγωνιστική απέναντι στην κοινωνική τάξη, διαχέοντας τις αξίες της αλληλεγγύης, της αυτονομίας και της αυτοδιαχείρισης. Εκεί στεγάζονταν, πέρα από την κοινωνική βιβλιοθήκη, ποικίλα αντεξουσιαστικά και αναρχικά εγχειρήματα, καθιστώντας το χώρο έναν πολλαπλασιαστή κοινωνικής συγκρουσιακότητας.

Η δράση μας είναι ξεκάθαρη: μας χτυπάνε, απαντάμε. Αυτήν τη δόση, αποφασίσαμε να επικοινωνήσουμε την ενέργειά μας έτσι ώστε να φτάσει σε όσους κι όσες μάχονται στην άλλη πλευρά του ποταμού και να τους δώσει δύναμη, αλλά και για να υπενθυμίσουμε πως σε αυτούς εδώ τους τόπους ο κοινωνικός πόλεμος συνεχίζεται, και παρ’ ότι πολλές φορές περνά απαρατήρητος, με τους εξουσιαστές να παριστάνουν πως δεν τρέχει τίποτα, ο κόσμος της κυριαρχίας δέχεται και τα δικά μας χτυπήματα.

Να συνεχίσουμε να θωρακίζουμε την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την άμεση δράση. Ωσότου η σύγκρουση υπερχειλίσει κι ο κοινωνικός πόλεμος γίνει υπόθεση όλων.

Δύναμη, συντρόφια!

Εξεγερσιακός Πυρήνας Χτύπημα Κάτω απ’ τη Μέση