Παρίσι: Το μίσος για τη JCDecaux δεν είναι ποτέ αρκετό

Τη νύχτα της 19ης προς την 20ή Μάη σκάστηκαν τα λάστιχα 453 ποδηλάτων Vélib’ σε διάφορα διαμερίσματα του Παρισιού. Το ίδιο συνέβη και σε 5 υπηρεσιακά οχήματα και 3 φορτηγά της δημαρχίας. Αυτή η επίθεση δεν είναι παρά μια σταγόνα μπροστά στους 8.000 αντίστοιχους βανδαλισμούς που λαμβάνουν χώρα κατά μέσο όρο ετησίως.

Το πρωινό της 18ης Μάη δέκα άτομα συνελήφθησαν στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού με την κατηγορία του βανδαλισμού ποδηλάτων Vélib’. Αυτό κάνει την οργή μας να φουσκώνει ακόμα περισσότερο, όπως ακριβώς τα παίρνουμε και με το γεγονός της εκμετάλλευσης κρατουμένων από τη JCDecaux αλλά και της σκλαβιάς στην οποία υποβάλλει ανήλικα άτομα, κάτι για το οποίο έχει βουίξει πια ο τόπος.

Η JCDecaux είναι παρούσα παντού στη Γαλλία ως διαχειρίστρια εταιρεία συστημάτων μίσθωσης ποδηλάτων: στη Λυόν με την επωνυμία Vélo’v, στην Μπεζανσόν ως Vélocité, στη Μασσαλία ως Le vélo, στην Τουλούζη ως Vélôtoulouse, στη Μυλούζ ως Vélocité, στη Ρουέν ως Cy’clic, στην Αμιένη ως Vélam, στη Νάντη ως Bicloo, στη Νανσύ ως Vélostan’lib, στο Σερζύ-Ποντουάζ ως Vélo2 και στο Κρετέιγ ως Cristolib. Παρομοίως είναι πανταχού παρούσα με διαφημιστικές πινακίδες και έπιπλα δρόμου (στάσεις λεωφορείων κ.ά.). Καθένας μπορεί λοιπόν να δείξει την απέχθειά του στην εν λόγω εταιρεία σε κάθε γωνία.

Κάτω η JCDecaux, οι δημαρχίες και όλοι οι δεσμοφυλάκοι!

πηγή: nantes indymedia