Γερμανία: Σήματα καπνού από τη Δρέσδη

Η Deutsche Bahn στο Νόυστατ τυλίχτηκε στις φλόγες σ’ ένδειξη αλληλεγγύης στους μαχητές και στις μαχήτριες στην Ελλάδα.

Ήδη τον Φλεβάρη του 2013, οι «Χαοτικοί της Νύχτας» πυρπόλησαν οχήματα της γερμανικής επιχείρησης σιδηροδρόμων Deutsche Bahn στέλνοντας ένα σινιάλο αλληλεγγύης προς Ελλάδα. Στις 30 Μάη 2014 κάναμε κάτι παρεμφερές, γλιστρώντας μέσα από τις στράτες της πόλης της Δρέσδης σ’ ένα χώρο στάθμευσης της Deutsche Bahn στην περιοχή του Νόυστατ. Πέντε αυτοκίνητα γίνανε παλιοσίδερα αφού κάηκαν ολοσχερώς, κι εμείς διαφύγαμε χωρίς να μας πάρουν είδηση.

Στα μέσα Ιούνη του 2013 η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι διευθετήθηκαν τα της θυγατρικής της που πλήρωνε τις μίζες σε Ελλάδα κι άλλες χώρες. Ποσώς μας ενδιαφέρουνε τέτοιες εκ των υστέρων διαβεβαιώσεις, τις οποίες κάνανε για να βγούνε λάδι. Η ηγεμονική εξουσία της Γερμανίας έχει τεθεί σε ισχύ εδώ και καιρό, κι ο κόσμος αναγκάζεται να ζει με το σύστημα του μετρό της Αθήνας, που στήθηκε άρον άρον μέσα απ’ το βάλτο της διαφθοράς.

Εξάλλου, στην Ελλάδα γίνονται διευθετήσεις πολύ χειρότερου βαθμού. Εκεί είν’ η δημοκρατία αυτή που ρευστοποιείται, με την αρωγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς παρουσιάζεται σαν δαίμονας, που τάχα λειτουργεί σαν δεξαμενή συλλογής όλων των μαχητών και μαχητριών. Ο Κώστας Σακκάς και κάμποσοι άλλοι κατηγορούνται για ένταξη στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Τα ίδια τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς βρίσκονται προ μαρτύρων υπεράσπισης που δεν έχουνε ουδεμία σχέση με την οργάνωση, κι έτσι δεν μπορούν να καταθέτουν υπό τέτοια ιδιότητα.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, το κράτος είναι που κατασκευάζει τους ενόχους του.

Από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού και μετά, το κράτος κινείται με παραπλήσιο τρόπο: με ανώνυμα τηλεφωνήματα, τα οποία υποτίθεται πως υποδείκνυαν υπόπτους για όπλα κι άλλα διάφορα, έγιναν εισβολές σε πολυάριθμα σπίτια και προσαγωγές κάποιων ανθρώπων. Στην Ελλάδα παρατηρείται ένα κράτος έκτακτης ανάγκης, τροφοδοτούμενο από αδιαφανείς υποδείξεις μυστικών υπηρεσιών, που ξαμολιέται οπουδήποτε του καπνίσει. Δε θέλει και πολύ για να δει κανείς ποιος είναι ο στόχος τους: η απομόνωση ριζοσπαστών αγωνιστών, όπως κι η διάλυση του ευρύτερου κοινωνικού κινήματος. Οι διάφορες επαναστατικές οργανώσεις και δομές αντάρτικου πόλης διαφεύγουν της μέγγενης του κράτους επιτυχώς, εξ ου κι είναι μονάχα ο φαινομενικός στόχος της καταστολής.

Ας πούμε, ο Επαναστατικός Αγώνας εκτέλεσε μεγάλης κλίμακας βομβιστική ενέργεια σε έδρα της Τράπεζας της Ελλάδας, και ο Χριστόδουλος Ξηρός παραμένει ακόμη ασύλληπτος.

«Η επιλογή του ένοπλου αγώνα εντός των αυτόνομων και ριζοσπαστικών αριστερών μορφών αντίστασης θα πρέπει πάντοτε να διατηρείται, αλλά να μην οδηγηθεί σε απομόνωση από άλλες μορφές δράσης και κινήσεις. Εδώ δεν υπάρχει κανένα κίνημα που να μπορεί και να θέλει να υποστηρίξει, να σηκώσει τη δυνατότητα του ένοπλου αγώνα. Γι’ αυτόν το λόγο, δεν υπάρχουν ένοπλες οργανώσεις στη Γερμανία αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, τα επίπεδα αντίστασης στην Ευρώπη χρειάζεται να παραπέμπουν το ένα στο άλλο προκειμένου να καταπολεμήσουν αποτελεσματικότερα τα σχέδια της ευρωπαϊκής υπερδύναμης».
(Προπαγανδιστές της Πράξης, 2011)

Μια τέτοια παραπομπή κάναμε κι εμείς, και για το τέλος στέλνουμε χαιρετισμούς σε όλες τις μαχήτριες και όλους τους μαχητές ανά την Ελλάδα που με κάθε τρόπο αντιστέκονται στην τρόικα, στους ναζί, στους μπάτσους, στις φυλακές, και πάει λέγοντας.

Για την αναρχία!

Αναρχικός Πυρήνας «Λάμπρος-Βίκτωρας Μαζιώτης Ρούπας»
(όνομα του γιου δύο εκ των μελών του Επαναστατικού Αγώνα)

πηγή: linksunten