Τσάπελ Χιλ, ΗΠΑ: Πέσιμο αναρχικών στο αρχηγείο της αστυνομίας

(φωτ. απ’ τους δρόμους του Φέργκιουσον)

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Αυγούστου σπάστηκαν τρία περιπολικά έξω απ’ το κτήριο του αρχηγείου της τοπικής αστυνομίας στο Τσάπελ Χιλ της Βόρειας Καρολίνας. Πατήθηκε επίσης ένα σύνθημα σ’ ένα από τ’ αστυνομικά οχήματα, που έγραφε «Για τον Λουκ».

Αυτό έγινε ως μια μικρή χειρονομία αλληλεγγύης στον Λουκ Ο’Ντόνοβαν, απ’ την Ατλάντα της Τζώρτζια, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης επειδή υπερασπίστηκε τον εαυτό του έναντι πέντε ομοφοβικών επιτιθέμενων. Ελπίζουμε να φέρει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του.

Επίσης, πραγματώσαμε αυτή την πράξη σε αλληλεγγύη στους ταραχοποιούς και πλιατσικολόγους του Φέργκιουσον στο Μιζούρι [όπου στις 9 Αυγούστου 2014 ένας λευκός μπάτσος ονόματι Ντάρρεν Ουίλσον πυροβόλησε θανάσιμα τον Μάικλ Μπράουν, έναν άοπλο μαύρο 18χρονο], οι οποίοι αντιμέτωποι με τη συνεχιζόμενη κτηνωδία της ρατσιστικής αστυνομίας έχουν εμπνεύσει τον κόσμο με τη γενναία τους αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις του κράτους, του Κεφαλαίου και της λευκής υπεροχής. Ευχόμαστε η εξέγερσή τους να εξαπλωθεί.

Τόσο ως μικρές ομάδες όσο κι ως ολόκληρες γειτονιές, είναι δυνατόν να αντεπιτεθούμε.

μερικοί αναρχικοί