Επικοινωνία

Για συνεισφορά μεταφράσεων, επιμέλειας-διορθώσεων και/ή πρωτότυπου υλικού προς δημοσίευση, όπως ενημερώσεις από το δρόμο, ανταποκρίσεις από δράσεις, αναλήψεις ευθύνης, κείμενα φυλακισμένων ή διωκόμενων συντρόφων, καλέσματα, μπροσούρες, άρθρα γνώμης, κ.ά.: contrainfo(at)espiv.net

Βερολίνο: Σαμποτάζ σε γραφεία του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος

17 Αυγούστου 2014Αρχές αυτής της βδομάδας, εδώ στο Βερολίνο, σπάσαμε με πλάκες πλακόστρωτου τα τζάμια γραφείων του SPD (Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας). Επιτεθήκαμε έχοντας το σύντροφο Λουκ Ο’Ντόνοβαν στις σκέψεις μας. Όπως κι ο Λουκ, η ταπεινή μας δράση υποκινήθηκε απ’ αγάπη για ζωή κι ενεργή απόρριψη της παραίτησης στο θάνατο.

Σ.τ.μ: Ο Luke O’Donovan αμύνθηκε ενεργά ενάντια σε ομοφοβική επίθεση κι ακολούθως διώχθηκε για διακεκριμένη επίθεση με φονικό όπλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στις 12 Αυγούστου 2014 καταδικάστηκε σε δύο έτη φυλάκισης και οκτώ έτη επιτήρησης (κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει τον περιοριστικό όρο απαγόρευσης εισόδου στην Πολιτεία της Τζώρτζια, πλην μιας κομητείας).
Σε πρόσφατη δήλωσή του, έγραψε: «Τ’ όνομά μου είναι Λουκ Ο’Ντόνοβαν. Τα ξημερώματα της 1ης Γενάρη 2013 σ’ ένα πάρτι δέχτηκα επίθεση από μία ομάδα ανδρών λόγω της σεξουαλικότητάς μου. Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστώ τον εαυτό μου κατά την επίθεση, που σκέφτηκα πως θα έβαζε τέλος στη ζωή μου, μαχαίρωσα 5 από αυτούς, ενώ δέχτηκα κι εγώ 3 μαχαιριές. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι χρειάστηκε να προκληθούν τραυματισμοί, αλλά μπροστά στην επιλογή να χάσω τη ζωή μου από μιαν επίθεση μίσους ή να παλέψω για να ’χω μια πιθανότητα να ζήσω, πάντοτε θα επέλεγα τη λυσσαλέα άρνηση να με φάει αδιαμαρτύρητα το μαύρο σκοτάδι. Αυτή η άρνηση δεν τροφοδοτήθηκε από μίσος για κείνους που μου επιτέθηκαν, αλλά απ’ την αγάπη μου για ζωή. Αυτό το πάθος για ζωή είναι που συγκρούστηκε με τους επιτιθέμενους, κι αυτό το ίδιο πάθος είναι που συνελήφθη απ’ τους μπάτσους και τιμωρείται από τα δικαστήρια. Αυτό το πάθος είναι που προσπαθούν ν’ αλυσοδέσουν, να χώσουνε σ’ ένα κλουβί, για να με αναμορφώσουν και να μου το πάρουνε, όμως το πάθος αυτό είναι που θα τραβάει το βλέμμα μου –πάντοτε μπροστά– μέσα στη σκοτεινιά. Μπορώ ήδη να διακρίνω το φως στο τέλος του τούνελ. Θα γυρίσω σπίτι σύντομα».
Επί της παρούσης ο Λουκ βρίσκεται σε φυλακή της Ατλάντα. Ενημερώσεις για την υπόθεση, στ’ αγγλικά, εδώ.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>