Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Αλληλεγγύη στον επαναστάτη Νίκο Μαζιώτη, κρατούμενο στις φυλακές Διαβατών

Σήμερα το πρωί, 17 Οκτώβρη 2014, κρεμάσαμε ένα πανό αλληλεγγύης στο σύντροφο και μαχητή Νίκο Μαζιώτη, έναν από τους λίγους ασυμβίβαστους αγωνιστές κι ανθρώπους που αποφάσισαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στον αγώνα για λευτεριά, δίχως να λογαριάζουν τη βολή τους και ρισκάροντας τις συνέπειες του δρόμου που επιλέξανε.

Ο Νίκος δεν ξεχωρίζει ως παράδειγμα μονάχα στην Ελλάδα, που πλήττεται από τα καπιταλιστικά, κτηνώδη μέτρα λιτότητας και τον ταξικό πόλεμο –όπου από τη μια πλευρά στέκουνε τα κράτη, μαζί με πλούσιους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες, με όλα τα οικονομικά, στρατιωτικά και υλικοτεχνικά μέσα στη διάθεσή τους, κι απ’ την άλλη στέκει άοπλος κόσμος που εξαθλιώνεται και συντρίβεται από την μπότα των φασιστών καπιταλιστών, ένας πόλεμος άδικος όπου τα θύματα είναι πάντα από τις τάξεις των καταπιεσμένων–, αλλά επίσης σε όλη την Ευρώπη και στον κόσμο, εκεί όπου αυτού του τύπου η ανοιχτή σύγκρουση κόντρα στο σύστημα λείπει ή δεν έχει την ίδια ένταση…

Ο Νίκος δείχνει πως σήμερα το τίμημα της υπερχρεωμένης Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών υποκείμενων στον καπιταλισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πληρώνουν οι φτωχοί στις τράπεζες μαρτυρώντας μέχρι κι αίμα. Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα υπάρχει αύξηση των αυτοκτονιών επειδή κόσμος αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη του στις τράπεζες (σαν την περίπτωση του συνταξιούχου που αυτοκτόνησε το 2012 μπροστά στο ελληνικό κοινοβούλιο), πυροδοτώντας ταραχές και διαμαρτυρίες ανά την ελλαδική επικράτεια. Όλο και πληθαίνουν όσοι κατεβαίνουν σε απεργία πείνας διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένων όσων είναι μέσα στα κελιά.

Μπορεί ο Νίκος να είναι πίσω από τα σίδερα, αλλά το ελεύθερο πνεύμα του δεν πτοείται. Για παράδειγμα, πρόκειται να παρέμβει σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο Πολυτεχνείο μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης,* ενώ πρόσφατα δημοσίευσε ένα γράμμα για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση της Ουλρίκε Μάινχοφ.

Αλληλεγγύη στον Νίκο Μαζιώτη και σ’ όλους τους πολιτικούς κρατουμένους που ήρθαν σε ανοιχτή ρήξη με το σύστημα και τις απάνθρωπες «αξίες» του.

Λευτεριά στον Νίκο Μαζιώτη
Ζήτω ο Επαναστατικός Αγώνας
Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους

Φίλοι απ’ το Πριέντορ της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης

* Βλ. σχετικά 1, 2.