Τλαλνεπάντλα, Μεξικό: Εμπρηστική επίθεση εναντίον της τσιμεντοβιομηχανίας CEMEX

Πολιτεία του Μεξικού

Η κατασκευαστική βιομηχανία είναι μία απ’ αυτές που απειλούν πιο πολύ την άγρια φύση γενικότερα.

Με τη συνεχή κατασκευή γεφυρών που διατρέχουν φαράγγια καταστρέφοντας τα περιβάλλοντα οικοσυστήματα, με τη φρενήρη προέλαση των αυτοκινητοδρόμων που σαβανώνουν τη γη με υδραυλικό τσιμέντο, τα αστικά τοπία απλώνουν την γκρίζα κηλίδα αυτού του σάπιου πολιτισμού.

Οι επιθέσεις ενάντια στη Γη και στα ζώα που την κατοικούμε είναι καθημερινές. Η εισβολή της τεχνοβιομηχανικής προόδου προκαλεί την κατάρρευση της εύθραυστης οικολογικής ισορροπίας, αποψιλώνοντας ολόκληρα δάση, εκτοπίζοντας τα άγρια ζώα από τα φυσικά τους περιβάλλοντα και εξωθώντας τα στη βίαιη εξαφάνιση ή στην εξημέρωση απ’ τους ανθρώπους. Τα ποτάμια παγιδεύονται σε σωληνώσεις ή γιγαντιαία αρδευτικά φράγματα, ο καθαρός αέρας μολύνεται από τα οχήματα που διασχίζουν τους αυτοκινητοδρόμους, οι πυλώνες ηλεκτρισμού και οι κεραίες τηλεπικοινωνιών ξεπηδάνε πάνω από τα κεφάλια μας σαν κατασκότεινος εφιάλτης. Κι όσο για τα ανθρώπινα όντα, ο πολιτισμός μάς έχει εκμαυλίσει και μας έχει εξαναγκάσει να εγκαταλείψουμε την πρωτόγονη σοφία που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές, στρέφοντας τον τρόπο ζωής μας στην τεχνητοποίηση και μετατρέποντάς μας σε κάτι εξ ολοκλήρου ενάντιο αυτού που ήμασταν πρωτύτερα.

Το σύστημα μας καταδίκασε ν’ αφήσουμε πίσω τη ζωή μας στη φύση, κι αντ’ αυτής, να βυθιστούμε σε μία τεχνητή πραγματικότητα, ζωντανοί νεκροί στις γκρίζες και θλιβερές πόλεις, τις μολυσμένες από τη χειραγώγηση των μίντια, του μάρκετινγκ και του παραλόγου.

Αυτό που παράγει η κατασκευαστική βιομηχανία είναι ο εκτοπισμός του άγριου και του φυσικού προς το συμφέρον του εκπολιτισμένου και εκμηχανισμένου.

Γι’ αυτούς και άλλους τόσους λόγους, πώς γίνεται κάποιοι να μην κατανοούν την άμεση επίθεση σε τέτοιου τύπου βιομηχανίες; Εμείς ξυπνήσαμε, αποστασιοποιηθήκαμε για πάντα από τις «κοινωνικές και πολιτικές διεκδικήσεις», προκειμένου να περάσουμε στη μετωπική επίθεση όσον αφορά πτυχές πιο πραγματικές. Δε μας ενδιαφέρει η πολιτική ούτε τα κοινωνικά αιτήματα, επικεντρωνόμαστε στο να διεξάγουμε πόλεμο ενάντια σε καθετί σημαίνει πολιτισμό και επεμβατική πρόοδο, έτσι όπως το έκαναν κι οι άγριοι πρόγονοί μας.

Με το παρόν ανακοινωθέν αναλαμβάνουμε την ευθύνη μιας πράξης ενάντια στις εγκαταστάσεις της μεγάλης τσιμεντοβιομηχανίας CEMEX, επί της λεωφόρου Γκουστάβο Μπας στην Τλαλνεπάντλα, στις 15 Νοέμβρη 2014. Πήγαμε ως εκεί για ν’ αφήσουμε έναν εμπρηστικό μηχανισμό στα καλώδια ηλεκτροδότησης της εν λόγω φάμπρικας τσιμέντου, παρατηρώντας κάτω απ’ τη σκιά μιας κοκκινοπιπεριάς τον αυτοσχέδιο μηχανισμό μας ν’ ανάβει, ώσπου φούντωσε για τα καλά και κατανάλωσε το στόχο προκαλώντας υλικές ζημιές κι αφήνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην πράξη: Θα συνεχίσουμε!

Άγρια Αντίδραση
Γκρουπούσκουλο «Μέχρι το θάνατό σου ή τον δικό μου!»