Μοντεβιδέο: Στη μνήμη του Nelson Tourelles, δολοφονημένου από την ουρουγουανική αστυνομία

4 χρόνια από τη δολοφονία του Νέλσον Τουρέγες από τα χέρια μπάτσων του 15ου τμήματος της Ασφάλειας. Δεν το βουλώνουμε, ούτε και ξεχνάμε! Η αστυνομία δολοφονεί.

Στις 20 Δεκέμβρη 2009 ο Νέλσον Τουρέγες δολοφονήθηκε από μπάτσους του 15ου αστυνομικού τμήματος του Μοντεβιδέο. Ο 34χρονος Νέλσον ήταν πατέρας δυο παιδιών, ενός εννιάχρονου αγοριού και ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού. Η αστυνομία προσπάθησε με όλα τα πιθανά κόλπα να κουκουλώσει τη δολοφονία, ισχυριζόμενη πως πέθανε στο νοσοκομείο, αλλά ο Νέλσον ξεψύχησε μέσα στο αστυνομικό τμήμα λόγω ξυλοδαρμού που υπέστη από τους μπάτσους. Ο άνθρωπος υπέφερε από κρίσεις πανικού και συνελήφθη ενώ καλούσε σε βοήθεια κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις κρίσεις. Αν και κάποιοι από τους γείτονες επιχείρησαν να εξηγήσουν την κατάσταση στους μπάτσους ενόσω αυτοί τον συλλάμβαναν, εκείνοι δεν έδωσαν καμία σημασία.

Παραπάνω λεπτομέρειες είναι περιττές, μιας κι ο καθένας μπορεί να φανταστεί τα ψέματα και τη συγκάλυψη που έπαιξε. Θέλησαν να τα καλύψουν όλα μ’ ένα σωρό δικαιολογίες πως τάχα ήταν ατύχημα ή λάθος, αλλά το μόνο λάθος είναι η ύπαρξη η δικιά τους, η ύπαρξη όσων προς υπεράσπιση της τάξης που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο οπλίζουν το χέρι των μπάτσων και τους ξαμολάνε στο δρόμο.

πηγή: periódico anarquía