[Αθήνα] Ενημέρωση από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Κορυδαλλού

Μερικές εκατοντάδες αλληλέγγυων συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 31/12/2014 στο πάρκο Γρηγορίου Λαμπράκη, δίπλα από τις φυλακές Κορυδαλλού, για να αλλάξουν το χρόνο κοντά σε όσους κι όσες βρίσκονται έγκλειστοι κι έγκλειστες στα κελιά της ελληνικής δημοκρατίας.

Ο κόσμος ήταν μαζεμένος κάτω από το υπόστεγο του νέου δημαρχείου του Κορυδαλλού, απ’ όπου υπήρχε οπτική επαφή με τις αντρικές φυλακές. Δυο διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν προκλητικά παραταγμένες καμιά δεκαριά μέτρα μπροστά μας, στη γωνία ανάμεσα στο κτήριο του δημαρχείου και στα γηπεδάκια που υπάρχουν από πίσω. Εξαρχής φαινόταν πως οι μπάτσοι είχαν οδηγίες για μηδενική ανοχή απέναντι στη συγκέντρωση, κι όντως, με το που πέσανε κάνα δυο από τα βαρελότα ανάμεσά τους ξεκίνησαν να εκσφενδονίζουν κρότου λάμψης και δακρυγόνα προς τους αλληλέγγυους, με στόχο να μας σπάσουν άρον άρον. Δεδομένου πως η συντριπτική πλειονότητα ήμασταν άοπλοι, με το που κάνανε μαρς οι διμοιρίες κάτω από το υπόστεγο ο κόσμος άρχισε την τρεχάλα για να διαφύγει στη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Βγαίνοντας στο δρόμο τα πράγματα χαλάρωσαν, και προσπαθήσαμε να δούμε αν μπορούμε να ανασυγκροτηθούμε και να προσεγγίσουμε εκ νέου τις φυλακές. Στο μεταξύ περιμέναμε ασθενοφόρο να παραλάβει άτομα που χτυπήθηκαν με κλομπ κατά τη διάρκεια της εφόδου των μπάτσων (ένας από τους τραυματίες είχε μπαταρισμένο κεφάλι). Αργότερα διαπιστώσαμε πως τουλάχιστον ένας ακόμη σύντροφος έφερε τραύμα από θραύσματα χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Ως ελάχιστη απάντηση στη βία που δεχτήκαμε φύγανε μερικά πετρίδια προς τις διμοιρίες, αλλά και σ’ ένα περιπολικό που πέρασε μπροστά από τον κόσμο. Τελικά, βλέποντας πως δε μας έπαιρνε να κάνουμε και πολλά, διασκορπιστήκαμε ενώ άλλες διμοιρίες ανέβαιναν με κατεύθυνση προς το δημαρχείο. Στο φεύγα προς το κέντρο της Αθήνας, άλλη ομάδα συντρόφων κρεμούσε από μια πεζογέφυρα ένα γιγαντοπανό αλληλεγγύης στους μέσα.

Μια υψωμένη γροθιά για όσες κι όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται εντός κι εκτός των τειχών ενάντια στην κοινωνία του εγκλεισμού.

ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.