Σαντιάγο: Δράση αλληλεγγύης στην αιχμάλωτη συντρόφισσα Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα

Λίγες ώρες πριν τη δίκη εναντίον της συντρόφισσας Ταμάρα Φαρίας // Η απάντησή μας είναι η αλληλεγγύη // Αλληλεγγύη και δράση για τη συντρόφισσα Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα // Ενεργή και μαχητική αλληλεγγύη στην Ταμάρα Φαρίας Βεργάρα // Κάθε πράξη πολέμου φέρει μαζί της μια εκδίκηση – Λευτεριά στην Ταμάρα Σολ Φαρίας Βεργάρα, απαχθείσα από το χιλιάνικο κράτος

Παρασκευή, 23 Γενάρη 2015, Σαντιάγο.

Σήμερα (23/1/2015) ξεκίνησε η δίκη εναντίον της αναρχικής συντρόφισσας Ταμάρα Φαρίας, η οποία είναι έγκλειστη σε καθεστώς προφυλάκισης πάνω από ένα χρόνο στη φυλακή του Σαν Μιγκέλ, κατηγορούμενη ότι άνοιξε πυρ κατά ενός σεκιουριτά υποκαταστήματος της Banco Estado στις 21 Γενάρη 2014.

Εντός του δεδομένου πλαισίου, η αλληλεγγύη και η αγκιτάτσια παίζουν ένα θεμελιώδη ρόλο στις δύσκολες αυτές στιγμές που αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια η συντρόφισσα, γι’ αυτό και προχωράμε στην υλοποίηση των ελάχιστων και άμεσων ενεργειών στήριξης, όπως έχουμε κάνει και σ’ άλλες περιστάσεις, προκειμένου να κάνουμε αισθητή τη συντροφικότητά μας και να δηλώσουμε παρόντες/παρούσες.

Εκτιμάμε κάθε συντρόφι που αντιστέκεται με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια στη φυλακή, κι εν προκειμένω γνωρίζουμε πως η Σολ έχει έρθει σε σφοδρή ρήξη με τον εχθρό, έχοντας διαύγεια στις πρακτικές και στις ιδέες της, αναλαμβάνοντας κάθε συνέπεια ή πιθανό απότοκο αυτού του κηρυγμένου πολέμου. Κατανοούμε λοιπόν πως, έχοντας αναλάβει τη συμμετοχή μας σε αυτήν τη σύγκρουση, φέρουμε και την πολιτική ευθύνη να ενεργοποιούμε την επαναστατική αλληλεγγύη προς εκείνους με τους οποίους αδερφωνόμαστε από άποψη ιδεών/πρακτικών, παράγοντας δεσμούς κι αποτελώντας μια διαρκή πίεση που σπάει την απομόνωση κι επιτρέπει τη διαρκή ανατροφοδότηση που στοχεύει πάντοτε στην όξυνση του κοινωνικού πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της δίκης, η εισαγγελία ενορχήστρωσε ένα θέαμα που άγγιξε τα όρια του ντελίριου, με τους μπάσταρδους να απαιτούν η συντρόφισσα Σολ να κρατηθεί εντός της αίθουσας φορώντας χειροπέδες, επικαλούμενοι λόγους «ασφαλείας» λόγω του προπαγανδιστικού υλικού που βρέθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το υποκατάστημα της Banco Estado όπου πυροβολήθηκε ο σεκιουριτάς.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το προπαγανδιστικό υλικό που τοιχοκολλήθηκε έξω από την Banco Estado ως χειρονομία αλληλεγγύης εν όψει της δίκης που επρόκειτο να ξεκινήσει μερικές ώρες αργότερα, γεγονός που προκάλεσε αντίκτυπο σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση, αποδεικνύοντάς μας για άλλη μια φορά πως η εξουσία καταφέρνει να τρομοκρατηθεί με μικρές ενέργειες. Κάνουμε ξεκάθαρο πως η πρόθεση ήταν και πάντα θα ’ναι να σταθούμε σε αλληλεγγύη και φυσικά να δείξουμε πως δεν παραμένουμε αδρανείς απέναντι στην κατάσταση την οποία βιώνουν τα έγκλειστα συντρόφια, κι εν προκειμένω η συντρόφισσα Σολ.

Το να σκεφτεί κανείς πως τέτοιες χειρονομίες είναι λαθεμένες και πως μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο κάποιο έγκλειστο συντρόφι σημαίνει πως αρνείται μια ολόκληρη γκάμα ενεργειών/χειρονομιών που ανθούν για τ’ αδέρφια μας από τη θέρμη της ανατροπής, είτε πρόκειται για δράσεις προπαγάνδας, εκδηλώσεις, σαμποτάζ ή οδοφράγματα. Πρόθεσή μας είναι να δούμε πάλι τα συντρόφια μας στο δρόμο, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Γι’ αυτόν το λόγο, κι ως κατακλείδα, εμείς από την μπάντα μας θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε την αγκιτάτσια, την προπαγάνδα και τη διάχυση για τα αιχμάλωτα συντρόφια μας, και τώρα περισσότερο από ποτέ για τη Σολ, δεδομένου πως την ερχόμενη βδομάδα συνεχίζεται η δίκη με την οποία επιδιώκουν να εξακολουθήσουν να την κρατάνε πίσω από τα σίδερα. Εμείς δεν ξεχνάμε όσες κι όσους συγκρούονται με την εξουσία, γι’ αυτό και θα τη συντροφέψουμε με κάθε δυνατό τρόπο: τόσο στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, όσο και μέσω ποικίλων μορφών δράσης στο δρόμο, στοχεύοντας πάντοτε στη σύγκρουση με κάθε Αρχή.

Ποτέ μετανιωμένοι, ποτέ ηττημένοι!
Ενεργή και μαχητική αλληλεγγύη στην Ταμάρα Φαρίας!

Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας
lucharevolucionaria@riseup.net