Σαντιάγο: Χρονολόγιο δράσεων της Συλλογικότητας Επαναστατικός Αγώνας

«Ενεργή και μαχητική αλληλεγγύη στη Μόνικα, στον Φρανσίσκο και στους αιχμαλώτους της “επιχείρησης Πανδώρα” – Λευτεριά σε όλες κι όλους!»
«Επαναστατική αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό και σ’ όλους τους έγκλειστους αναρχικούς»
«Είμαστε παντοτινοί εχθροί του κράτους, της αστυνομίας και της οποιασδήποτε Αρχής – Καμία καταδίκη, κανένα δικαστήριο δεν ανακόπτει την αλληλεγγύη. Λευτεριά στους Φρέντυ, Μαρσέλο, Χουάν και Κάρλος!»

Υπάρχουν πολλές μορφές αγκιτάτσιας, προπαγάνδας και διάχυσης των ακρατικών ιδεών/πρακτικών κι ανάμεσά τους είναι και η επιμονή στην επαναστατική αλληλεγγύη σε όσους έκαναν πράξη ένα πρόταγμα επαναστατικό· πολλά είναι τα συντρόφια που υλοποίησαν την επίθεση ενάντια στην εξουσία έχοντας επίγνωση των συνεπειών που μπορεί να επιφέρει κάτι τέτοιο: ο θάνατος κι ο εγκλεισμός είναι πιθανά ρίσκα που παίρνει κάθε σύντροφος/συντρόφισσα σε οποιονδήποτε τόπο ανθούν τα όνειρα της συνολικής απελευθέρωσης.

Για τους αναρχικούς/αντεξουσιαστές η επαναστατική αλληλεγγύη δεν πρέπει να είναι λόγια κενά περιεχομένου, αλλά πρέπει να γίνεται πράξη διαρκώς με στόχο να λυγίσει τα κάγκελα πίσω από τα οποία βρίσκονται τα συντρόφια μας. Τόσο οι συμβολικές όσο και οι υλικές ενέργειες πρέπει να φέρουν στιβαρά προτάγματα που αποζητούν την καταστροφή του κράτους/φυλακής/Κεφαλαίου.

Η περίσταση των «Εβδομάδων αγκιτάτσιας και αλληλεγγύης ενάντια στις φυλακές» που προτάθηκε από συντρόφους είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί να γίνει πράξη η επαναστατική αλληλεγγύη με τρόπο ενεργό και μαχητικό, μέσω ποικίλων δράσεων/χειρονομιών και με τον σαφή προσανατολισμό της όξυνσης της σύγκρουσης με την εξουσία. Έτσι, συμμετείχαμε με χαρά σε αυτή την πρωτοβουλία ενάντια στον εγκλεισμό, πραγματοποιώντας διάφορες ενέργειες/χειρονομίες κατά τη διάρκεια των καλεσμένων ημερομηνιών αλλά και μερικές ακόμα στις αρχές του 2015.

Χρονολόγιο δράσεων/χειρονομιών για τον Δεκέμβρη του 2014:

2/12/2014: Πανό και φυλλάδια στο πανεπιστήμιο UTEM/TS σε αλληλεγγύη στον Χουάν Φλόρες. (Το πανό έγραφε: «Κόντρα στην αδράνεια: Αλληλεγγύη και δράση. Χουάν Φλόρες στο δρόμο».)

3/12/2014: Πανό και φυλλάδια στο πανεπιστήμιο Arcis σε αλληλεγγύη στον Αλμπέρτο Ολιβάρες. (Το πανό έγραφε: «Κόντρα σε κράτος/φυλακή/Κεφάλαιο: κοινωνικό πόλεμο! Αλμπέρτο Ολιβάρες λεύτερος στο δρόμο».)

4/12/2014: Πανό και φυλλάδια στο πανεπιστήμιο UAH σε αλληλεγγύη στον Χανς Νιεμέγερ. (Το πανό έγραφε: «Σε όσα χρόνια και αν μας καταδικάσετε, κι όσους νόμους και αν θεσπίσετε…, η αναρχία μας θα δραπετεύει ξανά και ξανά! Χανς Νιεμέγερ λεύτερος στο δρόμο».)

5/12/2014: Αφισέτα και φυλλάδια στο Χιλιανο-Ελληνικό Ινστιτούτο σε αλληλεγγύη στους Νίκο Μαζιώτη, Κώστα Γουρνά και Αντώνη Σταμπούλο. (Το αφισέτο έγραφε: «Αλληλεγγύη στους αναρχικούς αιχμαλώτους στην Ελλάδα: Κώστα Γουρνά και Νίκο Μαζιώτη, μέλη της οργάνωσης αντάρτικου πόλης Επαναστατικός Αγώνας. Κι επίσης στον αναρχικό Αντώνη Σταμπούλο, συνδεόμενο με την οργάνωση. Ελευθερία – Ζήτω η αναρχία!»)

10/12/2014: Μέρα αλληλογραφίας με τους μέσα, στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο και Αυτόνομη Βιβλιοθήκη Σάντε Iερόνιμο Καζέριο. Βλ. σχετικό βίντεο/ κείμενο εδώ. (Η σχετική αφίσα αναγράφει: «Μέρα αλληλογραφίας με συντρόφια αιχμάλωτα του κοινωνικού πολέμου, στο πλαίσιο των “Εβδομάδων αγκιτάτσιας και αλληλεγγύης ενάντια στις φυλακές” από τις 24 Νοέμβρη έως τις 14 Δεκέμβρη 2014 – “Γιατί την αναρχία που έχουμε μέσα στα κεφάλια μας δεν θα καταφέρετε να την δικάσετε ποτέ, όσο τσιμέντο και να ρίξετε για να μας θάψετε, όσες φυλακές και να χτίσετε για να μας στοιβάξετε, όσα χρόνια και αν μας καταδικάσετε, όσους αντιτρομοκρατικούς νόμους και αν θεσπίσετε για να είστε πιο αυστηροί στις θεατρικές σας παραστάσεις. Η αναρχία μας θα δραπετεύει ξανά και ξανά”».)

Χρονολόγιο δράσεων/χειρονομιών για τον Γενάρη του 2015:

Φτιάχτηκαν δυο κινούμενα πανό διεθνιστικής αλληλεγγύης, ένα για τη Μόνικα Καμπαγέρο, τον Φρανσίσκο Σολάρ και τους συλληφθέντες της «επιχείρησης Πανδώρα» στην Ισπανία, κι ένα για τον Νίκο Ρωμανό κι όλους τους αναρχικούς/αντεξουσιαστές αιχμαλώτους στην Ελλάδα.

13/1/2015: Παρέμβαση με τρικάκια έξω από το συγκρότημα κατοικιών για μπάτσους στη συνοικία Σιουδάδ Σατέλιτε, όπου ζει η οικογένεια του μπάτσου Λουίς Μογιάνο, που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης τράπεζας (υπόθεση σεκιούριτι). Η δράση έγινε σε αλληλεγγύη στους Φρέντυ Φουεντεβίγια, Μαρσέλο Βιγιαρροέλ, Χουάν Αλίστε και Κάρλος Γκουτιέρρες.

Αν και δεν είμαστε 100% σίγουροι για την πηγή μας, ελπίζουμε να μένει πράγματι στο συγκεκριμένο συγκρότημα («Μαγκαγιάνες») η οικογένεια του πεθαμένου μπάτσου Λουίς Μογιάνο. Ελπίζουμε να τους κατέστη σαφές πως εμείς δεν ξεχνάμε τους κρατουμένους μας κι ότι ως εχθροί της μπατσαρίας δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ποτέ σε ησυχία.

14/1/2015: Τρικάκια και ιπτάμενα φαναράκια έξω από τη φυλακή του Σαν Μιγκέλ σε αλληλεγγύη στην Ταμάρα Σολ και στη Νάταλυ Καζανόβα. Χαιρετίζουμε τους/τις συνενόχους/συνένοχες που μας συντρόφεψαν σε αυτήν τη δράση/χειρονομία έξω από τη φυλακή· είναι υπερπολύτιμο και απαραίτητο να συναντιόμαστε με συντρόφια που κάνουν την αλληλεγγύη όπλο και δεν μένουν στα λόγια – αδερφικούς χαιρετισμούς.

Η επαναστατική αλληλεγγύη αποτελεί πυλώνα του αγώνα ενάντια σε κράτος/φυλακή/Κεφάλαιο όταν γίνεται πράξη καθημερινά· έτσι μπορούν να οικοδομηθούν γέφυρες για την ανατροφοδότηση των ιδεών και πάνω απ’ όλα των πρακτικών που είναι χρήσιμες στον κοινωνικό πόλεμο. Για όσους τρέχουν τον αγώνα ενάντια στην εξουσία με αποφασιστικότητα, χωρίς δικαιολογίες ή μετάνοιες, είτε πρόκειται γι’ αυτούς που είναι στους δρόμους είτε γι’ αυτούς που βγάζουν φυλακή με μαχητικό τρόπο, αυτή η ανατροφοδότηση είναι χρήσιμη για να ανοίγουν συζητήσεις από τις οποίες μπορεί κανείς να τραφεί. Εμείς θεωρούμε πως αυτή η συλλογική εξάσκηση πρέπει να στοχεύει πάντοτε στη σύγκρουση· η ανάγνωση και η κριτική πρέπει να στοχεύουν στη ζύμωση της συμβολικής και έμπρακτης αλληλεγγύης, μέσω ενός διαλόγου αδερφικού που να επιτρέπει την αναζήτηση και εκμάθηση όλων των πιθανών μέσων για να ξεκάνουμε τον εχθρό, δεδομένου πως είμαστε σε πόλεμο – αλλιώς, τι νόημα έχει;

Διεθνή κι επαναστατική αλληλεγγύη στους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου.

Λευτεριά στους μαχόμενους κρατουμένους σε Χιλή, Ισπανία κι Ελλάδα!

Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας
lucharevolucionaria@riseup.net