Μεντιναθέλι, Ισπανία: Σπάσιμο περιπολικού

Σύμφωνα με ανώνυμο δημοσίευμα στο Bite Back, το Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (FLA) έσπασε τα τζάμια ενός περιπολικού στο Μεντιναθέλι, στην περιοχή Σόρια της Ισπανίας.

Στα μέσα του Νοέμβρη του 2014, προκειμένου να εναντιωθούν στο βασανισμό που λαμβάνει χώρα στην αποκαλούμενη «Χαρά του Ταύρου» (El Toro Jubilo), ακτιβιστές κι ακτιβίστριες κατά των ταυρομαχιών πραγμάτωσαν μια δράση αποκλεισμού της αρένας-πλατείας στην κωμόπολη του Μεντιναθέλι. Για τους σκοπούς αυτής της αποτρόπαιης εκδήλωσης οι ταυρομάχοι βάζουνε φωτιά στον ταύρο, ενώ στο τέλος της φιέστας θανατώνουν το υπέροχο αυτό ζώο. Η αστυνομία, κι εν προκειμένω όργανα της Γκουάρδια Θιβίλ, έκαναν για άλλη μια φορά μπόλικη χρήση βίας εις βάρος ακτιβιστών. Έτσι, μέλη του Μετώπου Απελευθέρωσης Ζώων απάντησαν με το δικό τους τρόπο:

«Αν ασκείτε βία εναντίον μας ή εναντίον των φίλων μας, των ζώων, τότε θα πρέπει να πληρώσετε το τίμημα. Ο σκοπός μας ήτανε να πυρπολήσουμε το όχημα, ωστόσο υπήρχε πολύς κόσμος στο δρόμο, και θα ’τανε παρακινδυνευμένο. Την επόμενη φορά η αντίδρασή μας θα ’ναι ισχυρότερη. Η άμεση δράση είναι η μόνη επιλογή ενάντια στο βασανισμό των ζώων. Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων»