Μεξικό: Σαμποτάζ αλληλεγγύης στους συντρόφους στην Ελλάδα

5 Απρίλη. Πόλη του Μεξικού.

Σήμερα κάποιος θα ξυπνήσει κι όπως κάθε πρωινό, πριν απ’ οτιδήποτε άλλο, θα τσεκάρει το λογαριασμό του στο φέισμπουκ ή σε κάποιο άλλο εικονικό μέσο που ’χει αναπτυχθεί για να εξασκεί το μεγαλύτερο δυνατό έλεγχο πάνω μας, πάνω στις δραστηριότητές μας, και για να μετατρέπει τις σχέσεις διάδρασής μας σε απλούς αλγόριθμους που συνεχίζουνε να θρέφουν την καπιταλιστική μηχανή. Σήμερα η μεγάλη βιομηχανία έχει γίνει στην ουσία χρηματοοικονομική, κι η ανάπτυξη των τεχνολογιών αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο άσκησης περισσότερης κυριαρχίας αυτού του γιγαντιαίου τέρατος. Σήμερα το ίντερνετ, το τηλέφωνο και η τηλεόρασή τους δεν θα μεταδώσουνε κανένα σήμα. Αυτό το πρωινό θα το ακολουθήσουν κάμποσες μέρες ακόμα, ώσπου η εταιρεία να επιδιορθώσει όσα προκάλεσε το σαμποτάζ που πραγματώσαμε.

Ίσως να παίξει απελπισία και ν’ αρχίσουν τα γαμοσταυρίδια ενάντια στο μονοπώλιο που τα τσεπώνει απ’ τους μικροαστούς –οι οποίοι τροφοδοτούν την εξουσία του– επειδή τους παρέχει τη δυνατότητα να επικοινωνούν ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί την εξάρτησή τους ώστε να ασκεί έλεγχο πάνω μας. Η εταιρεία αυτή είναι η Infinitum-Telmex του μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ.

Απόψε αποφασίσαμε να σαμποτάρουμε μέσω εμπρησμού ένα κιβώτιο συνδέσεων αυτής της εταιρείας ως μια μορφή απόρριψης αυτού του ψηφιακά ελεγχόμενου κόσμου, όπου αυτό το οποίο ενώνει την πλειονότητα του κόσμου είναι τα καλώδια και τα δίκτυά τους, χώρια το γενικευμένο έλεγχο που μας καταπνίγει.

Αυτή η επίθεση αποτελεί μια μικρή ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους στην Ελλάδα που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 2 Μάρτη και φυσικά σε όλους/ες τους/ις ακρατικούς/ές αιχμαλώτους ανά τον κόσμο, που στερήθηκαν τη λευτεριά τους επειδή τόλμησαν να επιτεθούν στο κράτος/Κεφάλαιο. Ως απάντηση στο κάλεσμα για σαμποτάζ που απεύθυναν τα συντρόφια στην Ελλάδα από τις 2 Μάρτη, θέλουμε πέραν της ένδειξης αλληλεγγύης στην έκκλησή τους και στους πολιτικούς ομήρους του κράτους, να απευθύνουμε κι ένα γενικό κάλεσμα για την πραγμάτωση διαφόρων σαμποτάζ εναντίον του κράτους, των μονοπωλίων και κάθε πλοκαμιού που τροφοδοτεί τη μηχανή θανάτου που επιχειρούνε να μας επιβάλουν. Τα σαμποτάζ μπορούν να είναι απλά, ανώνυμα κι εύκολα αναπαράξιμα!

Να γενικεύσουμε τις επιθέσεις!

Αλληλεγγύη και στοργή σε όλα τα συντρόφια του κοινωνικού πολέμου.

Φωτιά στο κράτος και σ’ όλα του τα πλοκάμια.

Για τη λευτεριά και μια φλεγόμενη χαρά.

Δίχως ταυτότητα, με τις ζωές μας

Για την αναρχία

ομάδα σαμποτάζ “κοιμόμαστε-λίγο”

στ’ αγγλικά