Επικοινωνία

Για συνεισφορά μεταφράσεων, επιμέλειας-διορθώσεων και/ή πρωτότυπου υλικού προς δημοσίευση, όπως ενημερώσεις από το δρόμο, ανταποκρίσεις από δράσεις, αναλήψεις ευθύνης, κείμενα φυλακισμένων ή διωκόμενων συντρόφων, καλέσματα, μπροσούρες, άρθρα γνώμης, κ.ά.: contrainfo(at)espiv.net

Βραζιλία: Χειρονομία αλληλεγγύης από το Πόρτο Αλέγκρε

Πανό και φωτιά στο τούνελ της Κονσεϊσάου. Πόρτο Αλέγκρε.

Η καπιταλιστική, δημοκρατική, βιομηχανική κοινωνία κατασπαράζει τα πάντα… ζωντανά πλάσματα, γαίες, νερό, αέρα. Όλα μετατρέπονται σε εμπόρευμα.

Ο τρόπος ζωής κι εκμετάλλευσης που επιβάλλει, οι θεσμοί της, κοινοβούλια, δικαστήρια, στρατοί, αστυνομίες, συντάγματα, ποδοσφαιρικά ή εκλογικά θεάματα, είναι χορηγοί αυτού του ισοπεδωτικού σκηνικού που πολεμάμε με νύχια και με δόντια.

Σε θέλουνε πολίτη, καταναλωτή, ψηφοφόρο, υπάκουο και πιστό σε αυτή την τάξη και πρόοδο. Μην υπολογίζετε όμως σε μας για κάτι τέτοιο.

Είμαστε παντού. Ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, για τη συνολική απελευθέρωση, για την αναρχία.

Δίνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους διωκόμενους, απαχθέντες, καταδικασθέντες που, όπως κι εμείς, εφορμούν κατά της εξουσίας, των Αρχών, της κυριαρχίας, ενάντια σε όλες τις εκφράσεις αυτού του συστήματος.

Δεν έχουμε συνταγές, έχουμε δίψα. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Αυτονομία, αλληλεγγύη. Λόγω και έργω.

Συνεπείς με αυτές τις κουβέντες, στις 24 του Μάρτη βγήκαμε εν αγέλη για να κρεμάσουμε ένα πανό που μπορεί να μην είχε το κατάλληλο μέγεθος για να συμπεριληφθούν τα ονόματα όλων όσων είναι στην καρδιά μας, αλλά ήταν αρκετά μεγάλο για να θέσει σε κίνδυνο την κίνηση και κυκλοφορία των φορτηγών, κι έτσι να κάνει τους μπάτσους να το ξηλώσουν γρήγορα. Σχεδόν την ίδια στιγμή μπλοκάραμε τη διέλευση των αυτοκινήτων ανάβοντας φωτιά μέσα στο τούνελ.

Το πανό φώναζε:

ΟΥΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ
ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΟΗΜΕΝΟΙ

Ντιέγο Ρίος κι όλοι/όλες στη Χιλή, ΣΠΦ κι όλοι/όλες στην Ελλάδα, Λαβάτσα κι όλοι/όλες στην Ισπανία, Καμένις, Ίλια Ρομανόφ, Αμπραάμ και όλοι/όλες στο Μεξικό, Ιχάρ και όλοι/όλες στη Λευκορωσία, Αλφρέντο-Νικόλα κι όλοι/όλες στην Ιταλία, Τζοκ Παλφρήμαν. (Α)

Δεν ήταν όλοι όσοι νιώθουμε συντρόφους μας στο πανό, αλλά είναι στις καρδιές μας.

Δύναμη στ’ αγωνιζόμενα συντρόφια στα ελληνικά μπουντρούμια!

Για την καταστροφή όλων των φυλακών.

Περιθωριακές καρδιές

Ζήτω η (Α)ναρχία

Δίχως εικόνες, δίχως καταγραφή. Μόνο χάος.

πηγή: cumplicidade

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>