Χιλή: Κείμενο έναρξης απεργίας πείνας του Ενρίκε Γκουσμάν

Λάβαμε στις 20 Απρίλη:

«Κανένας τραμπουκισμός να μην μείνει αναπάντητος»

Τώρα και πάντα, για κάθε αδερφό και/ή αιχμάλωτο, απέναντι σε κάθε τρομοκρατική επίθεση της εξουσίας, μιας και στην κατάστασή μας είναι ξεκάθαρη η πρόθεση να σπείρουν τον τρόμο και να εκφοβίσουν το συντροφικό περιβάλλον των απαχθέντων από τις 18 Σεπτέμβρη 2014, με πιο κραυγαλέες αποδείξεις γι’ αυτό την προφυλάκισή μου, την απαγωγή σε δημόσιο χώρο ενός από τους φίλους μας την ίδια μέρα με τη σύλληψή μου καθώς και την επίσκεψη των σκυλιών της Ομάδας Ειδικών Αστυνομικών επιχειρήσεων (GOPE) στο σπίτι άλλου φίλου, προκειμένου να του επιδώσουν κλήτευση για να παρουσιαστεί «εθελοντικά» να καταθέσει.

Δράττομαι της ευκαιρίας με αυτό τό γραπτό να εκφράσω την απέχθεια/απαξίωση/μίσος μου για όλα τα αποκρουστικά/αηδιαστικά όντα, για όλους τους ιθύνοντες που φέρουν εις πέρας και συντηρούν κάθε δομή εξουσίας.

Ως απάντηση στα γεγονότα που αναφέρω αποφασίσαμε από κοινού με τα αδέρφια/συντρόφια/φίλους μου να πραγματοποιήσουμε μια απεργία πείνας μόνο με λήψη υγρών, στην περίπτωσή μου ξεκινώντας από την Τρίτη, 14 Απρίλη.

Είναι επίσης μια απάντηση στα αλάνια/συγγενείς/φίλους που αποφάσισαν να δείξουν γι’ άλλη μια φορά τη στήριξή τους απέναντι στη γελοία δικαστική δίωξη που εξελίσσεται εναντίον μας, και που γνωρίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η γαμημένη η εξουσία επιχειρεί να τρομοκρατήσει/εκφοβήσει/τιμωρήσει όλους όσους έχουμε επιλέξει να απορρίψουμε τον τρόπο που μας επιβάλει να υπάρχουμε/ζούμε.

Απαιτούμε:

– Την άμεση μεταγωγή της Νάταλυ Καζανόβα Αντονιέτα Μουνιός σε πτέρυγα/πύργο όπου να μπορεί να έχει καθημερινή σχέση και επαφή με τις υπόλοιπες έγκλειστες εντός του κέντρου εξόντωσης όπου την κρατάνε σε καθεστώς τιμωρίας και απομόνωσης με μόνο μια ώρα προαυλισμού ημερησίως από τη στιγμή της προφυλάκισής της. Το παρόν αίτημα έχει κατατεθεί σε διάφορες περιστάσεις μέχρι στιγμής δίχως να υπάρξει καμιά απόκριση από τους θεσμούς της φυλακής.

– Την άμεση άρση του «προληπτικού μέτρου» στο οποίο υπόκειται ο φίλος/σύντροφος/αδερφός μας Γκιγέρμο Ντουράν, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε στις 18 Σεπτέμβρη 2014 στο σπίτι της Νάταλυ, και για τον οποίο δεν έχει παρουσιαστεί καμία απόδειξη/ψέμα σχετικά με την εν εξελίξει έρευνα.

– Τον καθορισμό της επιστημονικής εγκυρότητας των «στοιχείων» DNA, που υποτίθεται πως βρέθηκαν στα σημεία των διαφορετικών εκρήξεων για τις οποίες κατηγορούμαστε, και στα οποία οι παλιάτσοι και σεναριογράφοι της πολιτικής αγωγής (ειδικά οι εισαγγελείς/παλιάτσοι Ορεγιάνα και Γκουσμάν) βασίζονται εξ’ αρχής τόσο κατηγορηματικά, αγνοώντας πως διάφοροι γενετιστές και εγκληματολόγοι έχουν απορρίψει την εγκυρότητα των υποτιθέμενων αποδεικτικών στοιχείων.

– Τον τερματισμό των τραμπουκισμών/διώξεων που διεξάγουν οι κατασταλτικές δυνάμεις εναντίον των κοντινών μας προσώπων, τα οποία (παρ’ όλα αυτά) παραμένουν σταθερά και αξιοπρεπή, στηρίζοντάς μας σε όλες τις περιστάσεις, δίχως να επιτρέπουν να εκφοβιστούν (δεν μασάνε) απέναντι στις διάφορες επιθέσεις της επικρατούσας εξουσίας.

– Καταγγέλουμε επίσης και απαιτούμε τον τερματισμό των επιθέσεων και τραμπουκισμών εναντίον των συντρόφων Νάταλυ Καζανόβα και Χουάν Φλόρες από τους ανθρωποφύλακες, οι οποίοι σε διάφορες περιπτώσεις έχουν χτυπήσει, απειλήσει και κατηγορήσει τα αδέρφια μας προκαλώντας πειθαρχικά μέτρα σχετικά με επισκεπτήρια/παραλαβή δεμάτων, μέρες τιμωρίας και απομόνωσης, καθώς και αποστέρηση της δυνατότητας συνεύρεσης συμβίων εντός της φυλακής, κ.τ.λ.

– Την άμεση απελευθέρωσή μου από την φυλακή-επιχείρηση στην οποία με έχουν απαγάγει, δεδομένου του παράλογου σεναρίου που σκαρφίστηκαν για άλλη μια φορά, με το γελοίο κατηγορητήριο και τις παράλογες/παραληρηματικές αποδείξεις που παρουσιάζουν οι παλιάτσοι/εισαγγελείς.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι λαμβάνω με στοργή κάθε μία από τις ανάσες που έφτασαν κοντά μου μέσω της οικογένειάς μου, ευχαριστώ για όλες τις χειρονομίες που έλαβα και που οπωσδήποτε μου δίνουν μεγάλη ευχαρίστηση.

Δράττομαι ακόμα της ευκαιρίας να στείλω έναν αδερφικό χαιρετισμό σε όλα τα άτομα που στηρίζουν και σε αυτό και σε άλλα μέρη του κόσμου και δεν διστάζουν να εναντιωθούν στην εξουσία μέσω ποικίλων μορφών έκφρασης, ιδίως στους άγνωστους που αυτές τις μέρες αποφάσισαν να μην σιωπήσουν απέναντι στο αστυνομικό/δικαστικό θέαμα που σήμερα μας πλήττει, τόσο εκτός όσο κι εντός των διάφορων κέντρων τιμωρίας κι εξόντωσης.

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΗΨΗ ΥΓΡΩΝ

Ενρίκε Αλφόσνο Γκουσμάν Αμαντέο
Πτέρυγα 35
Φυλακή-επιχείρηση Σαντιάγο 1