Μαδρίτη: Γράμμα του Πολ, προφυλακισθέντα της επιχείρησης Πινιάτα

Γεια σας σύντροφοι, συντρόφισσες και συγγενικότητες.

Θα ήθελα να βγάλω προς τα έξω μερικά λόγια ως αναρχικός και αναγνωρίζοντας ως έγκυρες τις πολλαπλές τοποθετήσεις και οπτικές που μπορεί να συνεισφέρει ο αναρχισμός, και που είναι όλες τους ισάξιες κάθε όποτε στοχεύουν στην καταστροφή της εξουσίας, των Αρχών και του κράτους. Πιστεύω πως εκεί έγκειται η ομορφιά των ιδεών μας κι όπως το βλέπω εγώ όλες αυτές οι ατραποί μπορούν να συνυπάρξουν και να συμπλεύσουν από κοινού προς αναζήτηση της τόσο ποθητής συνολικής απελευθέρωσης.

Θέλω να εκφράσω το μίσος, την αποστροφή κι απαξίωσή μου για όλα όσα περιλαμβάνει το κράτος, η εξουσία, οι Αρχές και ειδικά αυτό το εργαλείο εξόντωσης που λέγεται φυλακή, με την απομόνωση ως ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά χαρακτηριστικά της.

Πάντοτε υπερασπίστηκα την ιδέα πως οι αναρχικοί θα έπρεπε να προετοιμαστούν και να συνειδητοποιήσουν πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει η μέρα που θα πρέπει να μπεις φυλακή και για μένα αυτό είναι κάτι το λογικό, μιας κι όταν επιδιώκεις να καταστρέψεις το κράτος αυτό θα επιχειρήσει να σε φυλακίσει για να σε εκμηδενίσει, να σε παραλύσει και να σε καταστρέψει. Κι όμως, παρ’ όλα αυτά, δεν θα τα καταφέρουν. Αν βέβαια για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν σου έλαχε να φυλακιστείς, τόσο το καλύτερο.

Θα ήθελα να ενημερώσω πως είμαι σε καλή φυσική και πνευματική κατάσταση. Συνεχίζω να έχω τα ίδια μυαλά με πριν και με το παραπάνω, επιβεβαιώνοντας τις ιδέες μου, με το κεφάλι ψηλά και περήφανος γι’ αυτό που είμαστε. Είμαι όπως συμπεριφέρομαι και σχετίζομαι στη θεωρία και στην πράξη, πάντα με αυτοκριτική για να μπορέσω να συνεχίσω να αναπτύσσομαι, αφού ποτέ δεν σταματάμε να μαθαίνουμε, χωρίς να θέλω να πω με δαύτο πως νιώθω καλύτερος ή χειρότερος από κανέναν.

Θέλω να στείλω τη δύναμη και το κουράγιο μου στους συντρόφους, στις συντρόφισσες και στις συγγενικότητες και να σας πω με όλο το σθένος και λύσσα που έχω πως ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος. Η καταστολή αποζητά με αυτά τα χτυπήματα να τρομάξει τον αναρχικό και φίλα προσκείμενο χώρο, να τον παραλύσει και να τον κάνει να ασχολείται μονάχα με τα ζητήματα στήριξης όσων έγιναν στόχος των αντιποίνων. Μην επιτρέπετε κάτι τέτοιο να συμβεί, συνεχίστε ακλόνητοι με τα εγχειρήματά σας και μην διστάζετε να συνεχίσετε να λέτε αυτό που είστε και σκέφτεστε.

Μέχρι να κατακτήσουμε την πραγματική συνολική απελευθέρωση! Η αλληλεγγύη ας μην είναι μόνο λόγια!

ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!

Κατάστημα κράτησης του Σότο ντελ Ρεάλ, άνοιξη 2015

στα γαλλικά | ιταλικά