Πόλη του Μεξικού: Εμπρηστική επίθεση σε ATM της τράπεζας Banorte

Αυτές οι μέρες βρομάνε θάνατο

Κάθε νύχτα η φωτιά γεννιέται σε κάποιο σημείο του πλανήτη ως απάντηση στα βιώματα που προσφέρει αυτή η πραγματικότητα,  και τούτες οι μέρες δεν αποτελούν εξαίρεση, μιας κι αυτός ο κόσμος το μόνο που προσφέρει είναι μοναξιά και πόνο, κάνοντας τη ζωή μας κόλαση.

Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να διαρρήξουμε την κανονικότητα, την κοινωνική τους ειρήνη, αυτή που σήμερα υπερασπίζονται και προμοτάρουν τόσοι συμβιβασμένοι, ρεφορμιστές και πιστοί της έννομης προόδου.

Η απάντηση του «Μαύρου Ιούνη» μας χαροποιεί, θα θέλαμε ωστόσο να τοποθετηθούμε και να ξεκαθαρίσουμε πως δεν μας αρέσει να συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα που μας υποδεικνύει πότε και πώς να δράσουμε, αφού δεν ανταποκρινόμαστε στα ημερολόγια που επιβάλλει η εξουσία. Ένας Ιούνης μαύρος; Εμείς θέλουμε κάθε μέρα που ξημερώνει να ‘ναι μαύρη, θέλουμε η εξέγερση να εμφανίζεται μπροστά στον εχθρό και να εφορμά εναντίον του δίχως να περιμένει τις συνθήκες γι’ αυτό: να καούνε όλα δίχως μεσολάβηση καμία!

Δρούμε καθημερινά, με τρόπο άμεσο, μα επίσης στην καθημερινότητά μας αντιμετωπίζουμε με διαφορετικούς τρόπους τις μορφές συσχέτισης με τον περίγυρό μας, αυτή είναι η ζωή που διαλέξαμε, σπάζοντας όλα τα συναισθηματικά-πνευματικά δεσμά κι όλα εκείνα τα εμπόδια που επιβάλλει το κράτος-Κεφάλαιο, αποζητώντας τη λευτεριά με κάθε κόστος, ακόμη κι αν αυτό μας οδηγήσει στη φυλακή ή στο θάνατο. Αυτό αναλαμβάνουμε, μιας και κρατάμε σε κάθε στιγμή τα όνειρά μας και τον συγκρουσιακό χαρακτήρα ενάντια σε κάθε Αρχή, ενάντια σε κάθε φυλακή πνευματική ή υλική και καταστρέφουμε όλα όσα δεν μας επιτρέπουν να είμαστε ο εαυτός μας.

Με τις πεποιθήσεις μας ακέραιες κι απευθύνοντας ένα κάλεσμα στο εξεγερσιακό χάος, παρά τις αποστάσεις και τα τείχη που μας χωρίζουν, θα επιτεθούμε. Οι απόπειρες της εξουσίας να μας εξευτελίσει, να μας χτυπήσει ή να μας εξαφανίσει, το μόνο που καταφέρνουν είναι να μεγαλώνουν την οργή που νιώθουμε και να φουντώνουν την επιθυμία της καταστροφής του μίζερου συστήματός τους.

Γι’ αυτό, παρ’ όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και το τεχνολογικό τους σύστημα επιτήρησης, την Πέμτη 4 Ιούνη επιτεθήκαμε-πυρπολήσαμε ένα ΑΤΜ της τράπεζας Banorte, στην οδό Μπολιβάρ της συνοικίας Ντοκτόρες.

Ο Χρηματοπιστωτικός Όμιλος Banorte είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε αυτή τη χώρα, κι έχει εξασφαλίσει πίστωση στο μεξικάνικο κράτος για την κατασκευή μέγκα-πρότζεκτ σε αυτά τα εδάφη. Η επίθεσή μας είναι επομένως σαφής, δεδομένου πως οποιοσδήποτε θεσμός ή άτομο που βάζει το Κεφάλαιο πάνω απ’ τη ζωή θα αποτελεί στόχο, να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτό.

Αυτή η πραγματικότητα και οι εμετικοί θεσμοί της μας χρωστάνε τα μύρια όσα. Νυχθημερόν και χωρίς να αντιμετωπίζουν καμιά συνέπεια μας κλέβουν την αγάπη, τις μνήμες, τα χαμόγελα, την ταυτότητα… γι’ αυτό, όποτε μπορούμε θα τους κάνουμε να πληρώσουν με αίμα, φωτιά και καταστροφή.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ!

Με τις ενέργειές μας, τις χειρονομίες μας και τη συνενοχή μας δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα συντρόφια που χτυπήθηκαν βίαια από το κράτος στην Χαλάπα, στην Πολιτεία της Βερακρούς. Κάθε μαχαιριά, κάθε χτύπημα και κάθε τραυματισμός θα επιστραφούν, οδόντα αντί οδόντος.

Αντίστοιχα δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα της κοινότητας Άλβαρο Ομπρεγόν και τα όσα περνάνε για να κατακτήσουν την αυτονομία τους.

Αλληλεγγύη στα συντρόφια έγκλειστα σε Χιλή, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία.

Για όσους/ες φυλακίστηκαν, όσους/ες βγήκαν στην παρανομία, όσους/ες απελάθηκαν:
;
Πόλη του Μεξικού, Ιούνης 2015