Πόρτο Αλέγκρε, Βραζιλία: Δραστηριότητες στο πλαίσιο του μήνα για τη Γη κι ενάντια στο Κεφάλαιο

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για ένα μήνα προς υπεράσπιση της Γης, και με μια αίσθηση συλλογικής οργής για τις καθημερινές επιθέσεις εναντίον της φύσης, προκρίνουμε τη σημαντικότητα της διάχυσης πληροφοριών και της παρέμβασης στις κανονικοποιημένες μορφές ζωής που συνεργούν στην ισοπέδωση της Γης.

Η επέλαση του αγροεμπορίου στην περιοχή του νότου της Βραζιλίας έχει μετατρέψει τα τοπικά δάση σε ερημοποιημένες εκτάσεις καλλιέργειας σόγιας και γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού. Ακόμα κι αν ο καθεστωτικός Τύπος θάβει το γεγονός, διάφοροι πληθυσμοί και άτομα εξεγείρονται προς υπεράσπιση της Γης εκτός του ρεφορμιστικού πλαισίου της κοινωνίας των πολιτών. Σε πολλά ακόμα μέρη, διάφοροι λαοί πραγματώνουν έναν αγώνα αμφισβήτησης των πλάνων εκπολιτισμού του κράτους-Κεφαλαίου.

Η Γη έχει μετατραπεί σε αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες μπορεί να μοιάζουν πανίσχυρες, ωστόσο δεν είναι ανίκητες και μπορούν να χτυπηθούν με διάφορους τρόπους.

Υπάρχουν επίσης πολλές καθημερινές συμπεριφορές και πρακτικές δικές μας που συνεργούν στις διαδικασίες καταστροφής της Γης, γι’ αυτό θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία ώστε να κουβεντιάσουμε για τις ποικίλες μορφές που μπορεί να πάρει ο ξεσηκωμός μας.

Απευθύνουμε ένα κάλεσμα λοιπόν προς αλληλοενημέρωση σχετικά με την ισοπέδωση της Γης και τις κινήσεις αντίστασης εναντίον της στη Λατινική Αμερική, για να συναντηθούμε και να μοιραστούμε ιδανικά και διαφωνίες σχετικά με τις συνενοχές μας και πάνω απ’ όλα να αναζητήσουμε τις πιθανότητες της εξέγερσης.

Έχουμε επίγνωση πως η ζωή που μάχεται τον πολιτισμό, τον μεγάλο εχθρό της Γης, δεν μπορεί να περιοριστεί στη ζωή εντός των πόλεων, γι’ αυτό θα πραγματοποιήσουμε επίσης δραστηριότητες απομακρυσμένες από τις πόλεις, όσο γίνεται πιο μακριά από τον πολιτισμό, αναμεταξύ συγγενικοτήτων, και μοιραζόμενοι εμπειρίες με συντρόφια που ζουν καθημερινά κι από επιλογή εκτός του αστικού τρόπου ζωής.

Από το Πόρτο Αλέγκρε για τη Γη κι ενάντια στο Κεφάλαιο.
Η Γη δεν είναι προς πώληση, είναι προς υπεράσπιση.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προγραμματισμένες δράσεις εδώ.