Μπεζανσόν, Γαλλία: Δράση ενάντια στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Τη νύχτα της 31ης Ιούλη προς την 1η Αυγούστου 2015 κάναμε μια βόλτα από τη λεωφόρο Γκαρ Ντο όπου βρίσκονται τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Εξοπλισμένοι με σπρέι μπογιάς καλύψαμε εξ’ ολοκλήρου την πρόσοψη των γραφείων με συνθήματα ενάντια στα σύνορα και στις απελάσεις.

Αυτή η δράση έγινε για να εκφράσουμε το απόλυτο μίσος μας για την εξουσία -όποια κι αν είναι- που εμπλέκεται στη συνεχή παρενόχληση των εμιγκρέδων δίχως χαρτιά: επιδρομές, φυλακίσεις, απελάσεις σε όλη την επικράτεια, από το Καλαί μέχρι τα γαλλοϊταλικά σύνορα ανάμεσα στο Μεντόν και στο Βιντιμίγ. Κι όταν δεν συμβαίνουν τα παραπάνω τους παραδίδει στα χέρια των σκυλευτών ανθρωπιστών και της αριστεράς, όπως τον Ερυθρό Σταυρό, τους καθολικούς του Emmaüs, την ένωση “France terre d’asile/Γαλλία, γη ασύλου”, τους πράσινους και το Αριστερό Μέτωπο που συνεργάζονται στενά με τους μπάτσους και τις Αρχές στη διαλογή, στο διαχωρισμό και στον εγκλεισμό των μεταναστών.

Αυτή η χειρονομία αλληλεγγύης στους μετανάστες που καλεί και σ’ άλλες δεν είναι παρά κομμάτι ενός ανένδοτου αγώνα έναντια στο κράτος, στα σύνορά του και κάθε γρανάζι της μηχανής απέλασης κι αιχμαλωσίας (οι εταιρείες που συνεργούν σε όλο δαύτο είναι πολλές και τρωτές παντού: VINCI, Derichebourg, Cofely GDF SUEZ, La Poste, BNP Paribas, Bouygues κ.τ.λ.)

Καμιά ανάπαυλα για όσους απελαύνουν!

Συνεχίζεται…

Κάποιοι εχθροί των συνόρων και της εξουσίας

πηγή: Indymedia Nantes μέσω Attack