Ελλάδα: Ανακοίνωση σχετικά με την απεργία πείνας της Εύης Στατήρη και τη δίωξη της Αθηνάς Τσάκαλου

Λάβαμε στις 17/9:

Εδώ και έξι μήνες παρακολουθούμε τη βαρβαρότητα και την υποκρισία ενός συστήματος που ενώ υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα ανθρώπινα  δικαιώματα στην ουσία τα ποδοπατά προσπαθώντας να τα συνθλίψει. Η ποινικοποίηση των συγγενικών σχέσεων είναι η αρχή του φασισμού. Είναι η προσφιλής μέθοδος όλων των απολυταρχικών καθεστώτων που μαζί με τους πολιτικούς τους αντιπάλους στοχοποιούν και τις οικογένειές τους.

Η Εύη Στατήρη είναι προφυλακισμένη εδώ και 6 μήνες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Η Αθηνά Τσάκαλου βρίσκεται την ίδια περίοδο, σε κατ’ οίκον περιορισμό, αποκλεισμένη στο νησί της Σαλαμίνας με ότι αυτό συνεπάγεται για θέματα κυρίως υγείας και επικοινωνίας με τα φυλακισμένα παιδιά της.

Αιτία είναι η εντελώς αβάσιμη και ανυπόστατη κατηγορία, που τους έχουν απευθύνει, ότι αποτελούν μέλη «τρομοκρατικής» οργάνωσης.

Στην πραγματικότητα και οι 2 τιμωρούνται, μόνο και μόνο γιατί συνδέονται συγγενικά με το μέλος της Σ.Π.Φ. Γ. Τσάκαλο, παρά το νόμο Παρασκευόπουλου, που δεν επιτρέπει παρόμοια μεταχείριση σε συγγενικά πρόσωπα.

Οι αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, απορρίπτονται η μία μετά την άλλη από τα δικαστικά συμβούλια, τα ίδια ακριβώς που αποφυλάκισαν έναν προς έναν τα αποβράσματα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, αίροντας ακόμα και τους όποιους περιοριστικούς όρους τους είχαν τεθεί (περίπτωση Ηλία Κασιδιάρη).

Οι ίδιοι θεσμοί, κουρελιάζουν ετσιθελικά τους ίδιους τους νόμους που ψηφίζουν, απορρίπτοντας τις αιτήσεις για να σπουδάσει ο Νίκος Ρωμανός .

Η Εύη Στατήρη, από τις 14/9, πραγματοποιεί ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, βάζοντας ανάχωμα το ίδιο της το σώμα, στον αγώνα ενάντια σε αυτή την εκδικητική μεταχείριση από μεριάς κράτους.

Αυτήν την εχθρική αντιμετώπιση απέναντι σε συγγενείς πολιτικών κρατουμένων, τη θεωρούμε καθαρά εκδικητική, που σκοπό έχει να κάμψει το ηθικό και των κρατουμένων και των συγγενών τους.

Σαν Συγγενείς–φίλοι κρατουμένων, θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί μια πρωτοφανή, ευθεία προειδοποιητική επίθεση εναντίον του πολύ στενού οικογενειακού πυρήνα των πολιτικών κρατουμένων, με σκοπό τον ψυχολογικό εκβιασμό τους.

Αυτή η επίθεση δεν θα πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε μη υποταγμένη από το φόβο συνείδηση, να υψώσει μαζί μας τη φωνή του ενάντια στο άδικο και στο φασισμό των «τρομονόμων».

ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές.

«Συγγενείς-Φίλοι κρατουμένων και διωκόμενων αγωνιστών»